Salvare inedită pe un teren de fotbal din județul Arad

Publicat de actualitati-arad in 10 Jun, 2014 | Parerea ta

10425540_773143479386752_1830376182_n-1Trei subofițeri care activează pe autospeciale SMURD din cadul ISU Arad, și care sunt componenți ai echipei de fotbal Minerul Moneasa, au acordat primul-ajutor unui component al echipei adverse, după ce acesta a intrat în stop cardio-respirator în timpul unui meci.

Cei trei subofițeri, plt. Eugen Papoi, plt. Vasile Raţ şi plt. Florin Deliman, subofiţeri operativi, încadraţi pe autospeciala SMURD din Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad, la Secţia Sebiş, Garda de intervenţie nr.1 Sebiş, în timpul liber activează ca jucători amatori la echipa de fotbal Minerul Moneasa, aflată în liga a V-a din județul Arad.

În timpul desfăşurării unui meci de fotbal, unuia dintre jucătorii echipei adverse, în varstă de 43 ani, i s-a făcut rău pe teren, intrând în stop cardio-respirator.

Cei trei subofiţeri, în conformitate cu procedurile învăţate pe timpul antrenamentelor şi cu experienţa din timpul intervenţiilor, au executat, pe rând, manevre de resuscitare, aproximativ 30 minute, până la sosirea echipajului de la ambulanţă şi a elicopterului SMURD.

„Datorită profesionalismului celor trei care au început de urgenţă manevrele de resuscitare, pacientul şi-a revenit din stopul cardio-respirator, fiind predat în viaţă către echipajul SAJ şi mai apoi către elicpoterul SMURD, care l-a transportat la UPU Arad“, se menționează într-un comunicat de presă remis de ISU Arad.

subofiteri

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare