Săli de sport și spații comerciale din școli, scoase la închiriat

Publicat de actualitati-arad in 01 May, 2014 | Parerea ta

IMG_4756Spaţiile temporar disponibile din unităţile de învăţământ din municipiul Arad, precum săli de sport, foste magazii şi cantine, vor putea fi închiriate, iar jumătate din sumele obținute va rămâne la bugetele școlilor și liceelor, iar jumătate va intra în bugetul local.

Într-un proiect de hotărâre, care a fost afişat la transparenţă decizională, se menționează că spaţiile temporar disponibile din unităţile de învăţământ vor putea fi închiriate de cluburi de sport, dar şi de persoane fizice, care doresc să practice diverse sporturi. Conform documentului citat, spaţiile destinate comerţului cu produse alimentare vor putea fi închiriate de agenţi economici în urma unei licitaţii publice.

În proiectul de hotărâre se precizează că sunt 18 unităţi de învăţământ din municipiul Arad (şcoli generale şi licee) care deţin 38 de spaţii disponibile pentru închirieri (săli de sport, chioşcuri alimentare, foste magazii și fostă microcantină).

Tariful propus pentru închirierea terenurilor de fotbal artificiale este de minim 60 lei/oră, iar pentru închirierea sălilor de sport se va percepe un tarif în funcţie de numărul practicanților de sport, propunerea fiind de 40 lei/oră pentru sporturile practicate de un număr de maximum 4 jucători şi 100 lei/oră pentru sporturile de echipe.

Cluburile vor putea închiria săli de sport pentru cursuri de dans, balet, şah, arte marţiale, iar tariful propus în proiectul de hotărâre este de minim 300 lei/lună.

Tariful minin propus pentru închirierea spaţiilor destinate comerțului alimentar este de 30 lei/mp/lună, atât pentru spaţiile situate în clădirile unităţilor de învăţământ, cât şi pentru terenurile pe care vor fi amplasate chioşcurile.

Pentru închirierea spaţiilor către societăţi comerciale se va organiza licitaţii publice, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

În proiectul de hotărâre se menţionează că la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” sunt disponibile pentru închiriere o sală pentru jocuri cu mingea, o sală pentru gimnastică şi un chioşc.

La Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” vor putea fi închiriate o sală de sport mare, o sală de sport mică şi un chioşc. Totodată, la Liceul Tehonologic de Industrie Alimentară vor putea fi închiriate două chioşcuri alimentare şi trei săli de sport.

Spaţii disponibile pentru închiriat mai sunt la Şcoala Gimnazială „Regina Maria”, Liceul Teoretic „A.M. Guttenbrunn”, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, Liceul de arte „Sabin Drăgoi”, Liceul pedagogic „Dimitrie Ţichindeal”, Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”, Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu”. De asemenea, se mai pot închiria spaţii la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, Şcoala Gimnazială nr. 5, Liceul Tehnologic „Francisc Neumann”, Liceul tehnologic „Iuliu Moldovan”, Şcoala Gimnazială „Caius Iacob”, Colegiul Naţional „Vasile Goldiş”, Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu” şi Colegiul Economic Arad.

Până la data de 15 mai, la Registratura Primăriei municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind acest proiect de hotărâre.

Spaţiile vor putea fi închiriate după aprobarea proiectului de hotărâre într-o şedinţă a Consiliului Local Municipal.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare