Ziarul electronic al arădenilor

Salată napoletană

Ingrediente:

un kg conopidă

un ardei iute roşu

4 anşoa

100 g măsline verzi şi negre

o lingură capere

50 ml ulei de măsline extravirgin

50 ml oţet de mere

sare, piper

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi conopida în strecurătoare. Turnaţi un pahar cu apă într-un vas mai mare, puneţi conopida desfăcută şi fierbeţi cu capacul pus cca 10 min, apoi lăsaţi să se răcească. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi ardeiul în fâşii subţiri. Tăiaţi anşoa în bucăţele. Spălaţi caperele. Mixaţi ulei, puţin oţet, sare şi piper, după gust. Amestecaţi toate ingredientele într-un bol şi adăugaţi sosul de ulei şi oţet. Lăsaţi totul la marinat o oră după care se poate servi.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.