Ziarul electronic al arădenilor

Salată de sfeclă roşie

Ingrediente:

două sfecle roşii

două linguri ulei (de măsline)

jumătate lămâie

un căţel usturoi (sau jumătate ceapă)

un sfert legătură pătrunjel (sau coriandru)

un vârf linguriţă chimion măcinat

sare, piper, chilli

Mod de preparare:

Se fierbe sfecla roşie curăţată de coajă în multă apă cu sare până intră furculiţa uşor în ea. Se lasă să se răcorească, apoi se taie cubuleţe.

Se striveşte usturoiul (sau se toacă ceapa mărunt). Se stropeşte cu o lingură suc de lămâie şi se lasă să stea 10 minute. Se adaugă uleiul şi se amestecă până devine ca o emulsie.

Se presară sfecla cu sare, piper, chilli şi chimion. Se amestecă uşor.

Se toarnă dressingul şi se amestecă iar.

Se adaugă pătrunjelul tocat fin şi se stoarce restul de suc de lămâie. Se amestecă şi se gustă de condimente.

Se lasă să stea o oră să se amestece gusturile, apoi se poate servi cu felii de lămâie pentru cine doreşte mai acrişoară.

sursa: e-retete.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.