Ziarul electronic al arădenilor

Salată de morcovi cu chimen

Ingrediente:

250 g morcovi ( 2 morcovi medii)

două linguri ulei măsline

două linguri zeamă de lămâie

un căţel de usturoi

un sfert linguriţă chimen

jumătate legătură pătrunjel proaspăt

sare şi piper

Mod de preparare:

Morcovii se curăţă şi se taie rondele nu foarte mici. 500 ml de apă se pun la fiert cu sare şi o lingură zeamă de lămâie, când dă în clocot se adaugă morcovii. Se lasă să fiarbă 5 -7 minute şi apoi îi transferăm în apă rece cu gheaţă şi îi lăsăm să se răcească.

Usturoiul se curăţă şi se toacă împreună cu pătrunjelul, se aşează într-un castronel şi se adaugă zeama de lămâie rămasă, sare şi piper după gust, uleiul de măsline şi chimenul şi se amestecă bine.

Morcovii se scurg şi se zvântă bine, se adaugă sosul şi se lasă la odihnit 10 minute.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.