Ziarul electronic al arădenilor

„Be Safe“, proiect al Asociaţiei Sirina

13705279_10206782196889328_1177960226_n„Be Safe” este un proiect al Asociaţiei Sirina, care îşi propune să dezvolte activităţi de voluntariat cu tineri şi copii din Şcoala Gimnazială “Iosif Moldovan“ Arad.

Proiectul se încadrează într-o acţiune-cheie, mobilitatea tinerilor, finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +.

Activităţile din cadrul proiectului vor fi realizate prin implicarea a șase voluntari străini, din Italia și Spania, care vor fi găzduiţi în cadrul Serviciului European de Voluntariat timp de 9 luni, între iulie 2016 – martie 2017. Voluntarii sunt tineri selectaţi de organizaţile partenere din străinătate (InCo – Italia; Consejon – Spania; Xeracion – Spania) care lucrează în iniţiativele de tineret, voluntariat şi implicare civică.

Dezvoltarea acestui parteneriat internaţional va asigura schimbul de experienţă şi exemple de bună practică între parteneri vizând domeniul educaţional şi social, cu impact direct şi imediat în comunitatea locală din Arad.

De asemenea, acest gen de proiecte încurajează cetăţenia activă, solidaritatea şi toleranţa între tineri din diverse comunităţi ale lumii.

Motivaţia Asociaţiei Sirinia de a implementa acest proiect se bazează pe o implicare a organizaţie permanentă în acţiuni sociale pentru comunitatea din Arad, din anul 2013 şi până în prezent.

Scopul proiectului “Be Safe” este de a asigura acces la programe de educaţie nonformală şi a oferi o alternativă de a petrece timpul liber pentru tinerii şi copiii din Şcoala Gimnazială “Iosif Moldovan“ Arad, dar și necesitatea echipării tinerilor și copiilor ce acele competențe de comunicare necesare prevenirii și gestionării situațiilor care duc la alterarea relațiilor dintre tineri și copii.

Prin implementarea acestui proiect se urmăreşte dezvoltarea de activităţi educaţionale adaptate la nevoile reale şi personale ale copiilor şi tinerilor din şcoală, programe care vor fi implementate de către voluntarii străini.

Astfel, pe parcursul celor nouă luni copiii şi tinerii vor participa la ateliere de creaţie, de învăţare a limbilor străine, de educaţie, de igienă, de sănătate şi dezvoltare personală. Un alt set de activităţi presupune realizarea de activităţi ecologice, jurnalistice, interviuri cu oameni din comunitate, promovarea comunităţii prin realizarea unui ziar local, teatru civic şi altele.

Toate aceste acţiuni sunt menite să ofere experienţă de muncă tinerilor şi copiilor, să îşi dezvolte abilităţi sociale, de comunicare, de planificare precum şi lucrul în echipă.

Totodată se va evidenția valorile fiecărei culturi în parte, necesitatea păstrării identității culturale, dar și respectul față de alte culturi, acceptarea diversității ca modalitate de cunoaștere a lumii și ca mijloc de a trăi armonios.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Asociaţia Sirinia. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.