Ziarul electronic al arădenilor

Ruladă de carne cu ou

Ingrediente:

1,5 kg de carne tocată de porc

6 ouă fierte

două ouă crude

3 felii de franzelă înmuiate în lapte

mărar verde

sare

cimbru

2 foi de plăcintă

o ceapă

o căpăţână usturoi

Mod de preparare:

Se căleşte ceapa. între timp, într-un castron se amestecă carnea cu restul ingredientelor, condimentele, usturoiul (tocat mărunt), cele două ouă crude, verdeaţa, cele 3 felii de pâine, apoi se adaugă ceapa.

Se amesteca totul. Separat, se ung cu ulei două tăvi de chec/cozonac.

Se împarte compoziţia în două părţi egale şi se întinde fiecare parte de carne pe fiecare foaie unsă cu ulei. Peste carnea întinsă se pun ouăle fierte, 3 pe o foaie, trei pe o foaie, apoi se rulează. Se pun în tăvi şi se dau la cuptor.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.