Românii au o părere proastă despre economia naţională

Publicat de actualitati-arad in 26 Jul, 2014 | Parerea ta

eurobarometru-logoRomânii au o părere proastă despre starea economiei naţionale (85%), în schimb sunt optimişti în legătură cu viitorul Uniunii Europene (75%), chiar dacă 57% apreciază că vocea lor nu contează în spaţiul comunitar, potrivit unui Eurobarometru.

Numărul cetăţenilor care consideră că părerea lor contează în UE a crescut de la 29% în noiembrie 2013 la 42%, acesta fiind cel mai înalt nivel atins de când a fost pusă pentru prima dată această întrebare în cadrul Eurobarometrului, în urmă cu 10 ani, conform primului sondaj de opinie desfăşurat la nivelul UE după alegerile pentru Parlamentul European din mai.

În România, 35% din respondenţi au declarat că vocea lor contează în UE, în timp ce 57% consideră că nu, iar 8% nu ştiu.

În schimb, 75% din românii chestionaţi s-au arătat optimişti în ceea ce priveşte viitorul Uniunii Europene, fiind devansaţi doar de maltezi – 77%, în timp ce 56% din greci, 48% din portughezi şi 47% din francezi şi-au exprimat pesimismul faţă de viitorul UE.

Românii sunt preocupaţi de situaţia economică din ţară (26%), de şomaj (22%) şi de creşterea preţurilor (18%).

85% au o părere proastă despre starea economiei naţionale (locul 11 în UE).

citiţi mai multe pe mediafax.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare