Românii aruncă la gunoi cinci milioane de tone de alimente, în fiecare an

Publicat de actualitati-arad in 05 Jun, 2013 | Parerea ta

alimenteO cantitate de cinci milioane de tone de deşeuri provenite din alimente sunt irosite în fiecare an în România, iar în acest context se va urmări instalarea în fiecare judeţ cel puţin a unei instalaţii de biogaz pentru a salva aceste deşeuri, a declarat, miercuri, Rovana Plumb, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Ministrul Mediului a declarat că vrea să discute cu marile lanțuri de magazine, pentru a încerca să îi convingă pe comercianți să reducă prețul la alimentele cărora li se apropie termenul de expirare.

Rovana Plumb a adăugat că se are în vedere demararea unui proiect naţional între autorităţi şi marile reţele comerciale pentru a diminua risipa de alimente.

„Avem în vedere un proiect naţional de colaborare cu marile reţele comerciale pentru a face în aşa fel încât să diminuăm risipa de alimente. Practic, pentru acele produse care se apropie de termenul de expirare să existe o reducere de cel puţin 70% la raft. Vom vedea dacă va exista deschidere din partea marilor reţele comerciale”, a mai spus oficialul MMSC.

Potrivit informaţiilor Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO), în fiecare an, sunt risipite 1,3 miliarde de tone de alimente, acestea devenind deşeuri alimentare, în timp ce milioane de oameni suferă de foame.

sursa: evz.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Din tara

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare