România, pe ultimele locuri în UE la investiții guvernamentale în sănătate

Publicat de actualitati-arad in 20 Aug, 2013 | Parerea ta

spitalSumele guvernamentale investite în sistemul sanitar din România sunt de numai 500 de dolari pe cap de locuitor în fiecare an, valoare care plasează ţara noastră pe ultimele locuri în Uniunea Europeană, mult în spatele ţărilor din Europa de Vest, dar şi după națiuni precum Polonia, Ungaria sau Bulgaria.

Alte țări din Europa Centrală și de Est au, de asemenea, investiții guvernamentale mai mari în domeniul sănătății. Polonia investește 900 de dolari anual, Ungaria aproximativ 1.100 de dolari în fiecare an, iar Bulgaria are o investiție de 521 de dolari anual pe cap de locuitor în sistemul de sănătate, potrivit unui studiu recent realizat de către Organizația Mondială a Sănătăţii.

Pentru țările din Europa de Vest sumele sunt evident mult mai mari. Germania și Franța, spre exemplu, au rate impresionante de investiții în sistemul de sănătate. Guvernul german investește anual 4.875 de dolari pe cap de locuitor pentru sănătate, în timp ce Franța face parte din țările cu cea mai mare rată de investiție în sistemul sanitar, cu o sumă anuală impresionantă, de aproape 5.000 de dolari pe cap de locuitor.

Totodată, guvernul spaniol face investiți de peste 3.000 de dolari pe cap de locuitor, iar în Marea Britanie sistemul sanitar atrage investiții de la guvern de 3.600 de dolari pe cap de locuitor, sumă care poziționează această țară abia la jumătatea clasamentului.

”Dacă ne uităm la sumele investite în sistemul sanitar din alte țări din Uniunea Europeană, am putea înţelege de ce sunt atât de mulți români care suferă din cauza lipsei echipamentelor medicale și a lipsei de experiență a personalului medical. Suntem la limita inferioară a clasamentului în ceea ce privește bunăstarea sistemului sanitar și acest lucru este absolut alarmant”, a declarat, într-un comunicat, preşedintele furnizorului de asigurări private de sănătate MediHelp International, Zahal Levy.

Informațiile oferite de Organizația Mondială a Sănătății se găsesc în baza de date a Observatorului Mondial de Sănătate.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare