Ziarul electronic al arădenilor

Rezultatele la Proba A a examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016

comunicat presaÎn perioada 13-15 iunie 2016 s-a desfăşurat Proba A – proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea iunie  – iulie 2016.

Proba a fost organizată în 42 de unităţi şcolare liceale. Proba s-a desfăşurat conform prevederilor metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, atât sub aspect organizatoric (evaluarea a fost realizată de doi profesori evaluatori, fiecare evaluator a completat în borderoul individual nivelul de competenţă acordat candidatului), cât şi sub aspect logistic (sălile de evaluare au fost prevăzute cu camere audio – video, centrul de evaluare a beneficiat de personal de pază şi de personal medical, candidaţii au avut în sală apă, sălile de evaluare au fost izolate de celelalte clase).

Candidaţii au avut ca sarcini de lucru: receptarea mesajului scris, în baza unor texte în conformitate cu programa şcolară şi producerea unui mesaj oral, sub forma diferitelor tipuri de discursuri.

În urma evaluării, candidaţii au avut posibilitatea să obţină nivelul de : utilizator mediu, sau utilizator avansat sau utilizator experimentat.

La probă au fost înscrişi 2549 de candidaţi, din care au susţinut proba 2488 de candidaţi, iar 61 de candidaţi au fost absenţi.

Cei 2.488 de candidaţi evaluaţi au obţinut următoarele rezultate:

205 candidaţi – nivel mediu

502 candidaţi – nivel avansat

1781 candidaţi – nivel experimentat

Nu au fost candidaţi eliminaţi.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ISJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.