Revoltă la Felnac. Însoțitorii persoanelor cu handicap, fără bani

Publicat de actualitati-arad in 08 Aug, 2013 | 2 Commentarii

fotoAproximativ 30 de însoțitori ai persoanelor cu handicap au protestat în fața Primăriei Felnac, nemulțumiți că nu și-au primit indemnizațiile de peste trei luni și acuză o posibilă fraudă cu banii care li se cuveneau.

Protestatarii s-au adunat miercuri și joi în fața Primăriei, solicitând autorităților locale să le plătească indemnizațiile.

Oamenii au cerut să își primească drepturile, afirmând că mulți depind de salariul de asistenți, care le este singurul venit.

„Am un băiat cu handicap foarte grav, care nu se poate deplasa. Vitaminele nu i le-am luat de câteva luni, mai ales de când nu am primit salariile“, a spus o protestatară.

Viceprimarul comunei, Ioan Malița, spune că a informat autoritățile despre faptul că oamenii nu și-au primit indemnizațiile.

„În calitate de viceprimar al comunei Felnac am semnalat de mai multe ori că aceşti oameni nu şi-au primit banii, drepturile ce le revin, de trei luni şi ceva, aproape patru luni. Am anunţat organele superioare, Prefectura şi Ministerul Muncii, iar acum aşteptăm răspunsul din partea lor”, a spus Ioan Maliţa.

Primarul din Felnac, Nicolae Selegean, spune că s-a ajuns în această situație deoarece Guvernul nu a alocat fonduri suficiente pentru plata indemnizațiilor pentru asistenții persoanelor cu handicap.

„Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că de trei luni nu au reuşit să le alocăm banii pentru indemnizaţiile pentru însoţitorii persoanelor cu handicap. Am ajuns în această situaţie deoarece, la începutul anului, de la Guvern am primit sume insuficiente, pentru două luni. Noi, de la bugetul local, am mai alocat 200.000 de lei, maxim cât am putut aloca. (…) Chiar dacă vrem să le alocăm toată suma, nu avem de unde“, a declarat Nicolae Selegean.

Protestatarii din Felnac au acuzat că mulți localnici figurează pe statele de plată ale Primăriei că au încasat, în trecut, sume de bani pentru tratamente sau deplasari în stațiuni, ori prime, dar în realitate nu au primit nimic.

„Am fost chemaţi la Poliţie, la Arad, să dăm declaraţii pentru că am primit bani. Dar, de fapt, erau semnături false acolo, nicidecum nu au fost ale noastre. Cineva a încasat salariile noastre. Din trei semnători, una singură a fost a mea”, a spus una dintre protestatare.

Primarul a recunoscut că este o anchetă în derulare. „Este un dosar pe rol, în urma controlului de la Curtea de Conturi. Se fac cercetări”, a explicat primarul.

De asemenea, Ovidiu Liber, purtător de cuvânt a Inspectoratului de Poliție al Județului Arad, a menționat că „în cauză există înregistrat la Serviciul de Investigare a Fraudelor un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare”.

Asistenții persoanelor cu handicap din Felnac au spus că intenționează să protesteze și în zilele următoare, până când își vor încasa salariile restante.

Share Button

comentarii

2 comments

  1. ianis789 says:

    Rusine

  2. ianis789 says:

    Si in SELEUS sunt probleme cu indemnizatia 🙁 , RUSINE FINANTELOR ARAD, Pentru alte prostii au bani dar pentru acest ajutor nu….

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare