Rețele noi de apă și canalizare la Șiria, Pâncota și Ineu

Publicat de actualitati-arad in 21 May, 2014 | Parerea ta

iotcuÎn localitățile arădene Șiria, Pâncota și Ineu se efectuează lucrări de extindere și modernizare a rețelelor de apă potabilă și canalizare, care se derulează în cadrul unui proiect în valoare de peste 577 milioane lei, pe teritoriul a 13 localități.

Proiectul „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad” este derulat de Consiliul Judeţean Arad, prin accesarea de fonduri europene nerambursabile.

În cursul zilei de miercuri, președintele Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, a verificat stadiul lucrărilor care se efectuează la Șiria, Pâncota și Ineu.

Conform președintelui CJ Arad, în localitatea Galşa, comuna Şiria, locuitorii vor beneficia de reţele de apă potabilă noi, în lungime de 5,4 km, în valoare de 1.745.748,04 lei.

Tot la Galșa, va fi extinsă reţeaua de canalizare cu 14,8 km, valoarea lucrărilor fiind de peste 4,7 milioane lei, şi se va realiza o staţie de pompare ape uzate menajere.

În comuna Şiria se va lucra la extinderea reţelei de apă potabilă cu 23,5 km, precum şi la reabilitarea reţelei de apă cu 2.9 km. Tot aici se va realizată si o staţie de pompare de ape uzate menajere.

„Pe şantierul din localitatea Şiria se excută lucrări de extindere şi modernizare a reţelelor de apă şi canalizare din bani europeni. În acest moment putem spune că Şiria va avea aproape integral sistemul de apă şi canalizare la nivel european. Constructorul este în grafic, iar lucrările vor fi finalizate în primăvara anului viitor, a spus Nicolae Ioţcu.

Primarul din Șiria, Valentin Bot, a anunțat că la finalul lucrărilor vor fi asfaltate străzile de pâmânt. „Ne bucurăm că Şiria a fost aleasă în prima etapă a masterplanului de apă canal, ce va fi finalizat în anul 2015. Lucrăm la canalizare, la extinderea reţelei de apă, la introducerea gazului metan, iar la finalul acestor lucărri vom trece şi la asfaltarea străzilor de pământ”, a afirmat Valentin Bot.

Președintele CJ Arad a verificat, miercuri, şi stadiul lucrărilor aferente proiectului de introducere a apei potabile şi canalizării în oraşul Pâncota, unde se execută lucrări în valoare de aproximativ 12 milioane de lei. Principalele obiective care se vor realiza constau în extinderea reţelelor de apă potabilă cu 1,5 km, a reţelei de canalizare cu 16 km şi construirea a cinci staţii de pompare a apei uzate menajere.

„Ne bucură faptul că lucările sunt în grafic şi sunt convins că lucrarea se va finaliza în termenul stabilit. Considerăm că prin aceste investiţii aducem judeţul Arad la standarde europene şi totodată, aducem bani pentru a crea locuri de muncă”, a spus Nicolae Ioţcu.

Primarul din Pâncota, Iosif Retter, a spus că „locuitorii oraşului au acum confortul şi civilizaţia pe care multe alte aşezări urbane nu ale au nici pe jumătate“.

În timpul vizitei de la Ineu, Nicolae Ioţcu s-a declarat mulţumit de modul în care se desfăşoară lucrările. Împreună cu Călin Abrudan, primarul Ineului, președintele CJ Arad a vizitat şantierele deschise pe câteva dintre străzi.

„Sunt mulţumit de stadiul lucărilor şi intenţionez ca, în paralel, să mergem şi cu asfaltarea străzilor pe care s-a finalizat introducerea reţelor de apă şi canalizare”, a spus Călin Abrudan, primarul orașului Ineu.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare