Rețele noi de apă și canalizare la Pecica și Nădlac

Publicat de actualitati-arad in 08 May, 2014 | Parerea ta

iotcuÎn orașele arădene Pecica și Nădlac se lucrează la extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și canalizare, care se derulează în cadrul unui proiect în valoarea de peste 557 milioane de lei, pe teritoriul a 13 localități.

Proiectul este derulat de Consiliul Judeţean Arad, în urma accesării de fonduri europene nerambursabile.

În cursul zilei de joi, președintele CJ Arad, Nicolae Ioțcu, a verificat stadiul lucrărilor din orașele Pecica și Nădlac, unde se lucrează la introducerea reţelelor de apă şi canalizare.

Conform celor afirmate de Nicolae Ioțcu, în oraşul Pecica, locuitorii vor beneficia de reţele de apă noi, în lungime totală de 23 km. Tot în cadrul proiectului se va extinde cu peste 40 de km reţeaua de canalizare menajeră şi se va executa o staţie de epurare.

Valoarea lucrărilor pentru această localitate este de aproximativ 41 milioane lei.

„Staţia de epurare a oraşului Pecica va deservi 15.000 de locuitori din această zonă. Valoarea lucrării este de peste 15 milioane de lei. Fondurile sunt de la Uniunea Europeană, cofinaţarea de 2% fiind alocată de Consiliul Judeţean. Ne bucură faptul că lucările sunt în grafic şi sunt convins că această staţie de epurare modernă, care îndeplineşte toţi parametrii ceruţi de UE, va fi finalizată în termen. Termenul de predare a staţiei este martie 2015. Montajul de echipamente va începe în luna septembrie, iar până la începutul anului viitor vor fi făcute înclusiv probele aferente. Considerăm că prin aceste investiţii aducem oraşul Pecica la standarde europene şi, totodată, aducem bani pentru a crea locuri de muncă”, a declarat Nicolae Ioţcu.

Primarul orașului Pecica, Petru Antal, a menționat că staţia de epurare aflată în funcţiune în prezent deserveşte doar 3.000 de locuitori.

„Noua staţie de epurare va fi una dintre cele mai mari investiţii din Pecica, din ultimii 30 de ani. La sfârşit vom avea rețea de apă în 90% din oraş şi canalizare în peste 80%, urmând ca până în anul 2016 să avem reţea de apă şi canalizare în proporţie de 100%”, a spus Petru Antal.

În orașul Nădlac se lucrează la extinderea reţelelor de apă potabilă, cu 4,9 km, dar și la extinderea reţelei de canalizare cu 40 km. De asemenea, se lucrează și la construirea a două staţii de pompare a apei uzate menajere. Valoarea totală a lucrărilor este de 21 milioane lei.

„Realizarea acestui proiect face ca oraşul Nădlac să beneficieze de o infrastructură europeană. Lucrările sunt în grafic, ceea ce înseamnă că în primăvara anului viitor vom avea toată lucrarea va fi finalizată”, a spus Nicolae Ioţcu.

Primarul din Nădlac, Vasile Ciceac, a spus că dorește să fie accesate şi alte proiecte europene, pentru că „Nădlacul este poarta de intrare în România şi trebuie să arate ca un oraş european.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare