Rețele de apă și canalizare pentru 38 de localități

Publicat de actualitati-arad in 06 Jun, 2014 | Parerea ta

Lucrari-canalizareUn număr de 38 de localități din județul Arad au fost incluse într-un proiect pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de apă potabilă şi canalizare, lucrările urmând să înceapă anul viitor.

Președintele Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, a spus că aceste lucrări vor fi executate în etapa a doua a Masterplanului de introducere a reţelelor de apă potabilă şi canalizare, valoarea estimată pentru acest proiect fiind de peste 123 milioane euro.

Ioțcu a mai anunțat că, în perioada imediat următoare, vor fi scoase la licitaţie serviciile de asistenţă tehnică.

„De astăzi începând, putem spune că judeţul Arad este beneficiarul unei sume extrem de importante din partea Uniunii Europene şi acest lucru se referă la modernizarea şi extinderea reţelelor de apă potabilă şi canalizare din judeţ. Dacă în prima etapă a POS Mediu am accesat 139 de milioane de euro, proiect care se află în momentul de faţă în implementare, cu termen de finalizare 2015, astăzi, cu bucurie spunem că suntem printre primele şapte judeţe din ţară care reuşesc să intre în Programul Sectorial de Mediu, etapa II. Acest lucru înseamnă extinderea proiectului în localităţile care nu au fost incluse în prima fază. 38 de localităţi din judeţul Arad vor beneficia de extinderea şi modernizarea reţelelor de apă potabilă şi canal”, a spus Nicolae Ioţcu.

Proiectul prevede realizarea a 452 km de reţele de canalizare, modernizarea a 33 de km de canalizare existentă, extinderea reţelei de apă cu încă 206 km şi modernizarea altor 42 km. Totodată, vor fi realizate 6 noi staţii de epurare şi se vor moderniza şi extinde alte 6.

Totodată, vor fi construite 8 staţii de tratare noi. Localităţile beneficare sunt: Arad, Ineu, Lipova, Pecica, Pâncota, Sântana, Apateu, Beliu, Bârsa, Bocsig, Buteni, Cermei, Chisindia, Covăsânţ, Felnac, Gurahonţ, Iratoş, Macea, Pilu, Seleuş, Şagu, Sepreuş, Şicula, Şimand, Şiria, Şofronea, Târnova, Vinga, Zăbrani, Zădăreni, Zprand, Dorobanţi, Livada, Secusigiu, Seiton, Vladimirescu, Zimandu Nou.

Staţii de tratare vor fi construite în localităţile Pecica, Apateu, Bocsig, Chisindia, Pilu, Sepreuş, Vinga, Arad, iar staţii de epurare a apei uzate se vor realiza în Apateu, Beliu, Buteni, Secusigiu, Şeitin, Şimand

De asemenea, se vor extinde staţiile de epurare a apei uzate în localităţile Ineu, Păuliş, Lipova, Pâncota, Covăsânţ, Arad.

„Putem spune că am început implementarea proiectului, prin trimiterea către SEAP a procedurii privind achiziţia serviciilor de proiectare, în valoare de 5 milioane euro, bani alocaţi de Uniunea Europeană, urmând ca, în termen de 8 luni, după semnarea contractului cu firma care va câştiga această fază, să începem licitaţiile pentru implementarea proiectului. Valoarea estimată pentru judeţul Arad în acest proiect este de peste 123 milioane de euro, bani care vor intra în economia şi în infrastructura judeţului spre sfârşitul anului 2015, începutul anului 2016. La finalul anului 2018, judeţul Arad va avea apă şi canalizare la nivelul unui judeţ european”, a mai precizat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare