Ziarul electronic al arădenilor

Repus în funcție. Cladius Mladin a câştigat procesul cu Ministerul Educaţiei

Fostul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, Claudius Mladin, a câştigat, marţi, la Curtea de Apel Timişoara, procesul deschis împotriva Ministerului Educaţiei Naţionale pentru anularea ordinului de demitere din funcţie.

Sentinţa este executorie, dar poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile.

Şeful demis al ISJ Arad, Claudius Mladin, a atacat în contencios administrativ şi fiscal, la Curtea de Apel Timişoara, revocarea sa din funcţie, decisă de Ministerul Educaţiei Naţionale, procesul fiind înregistrat în 9 octombrie, iar după numai opt zile, judecătorii i-au dat dreptate.

Marţi, judecătorii au admis cererea sa de suspendare a actului administrativ prin care a fost revocat din funcţie.

“Admite cererea formulată de reclamantul Mladin Claudius Lucian împotriva pârâtului Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru suspendare executare ordin şi repunere în funcţie. Suspendă executarea Ordinului nr. 4694/18.08.2017 emis de către pârât până la pronunţarea instanţei de fond asupra legalităţii acestui ordin. Obligă pârâtul să-l repună în funcţie pe reclamant. Obligă pârâtul la plata cheltuielilor de judecată către reclamant, în sumă de 3.570 lei”, se arată în soluţia instanţei.

Sentinţa este executorie, dar poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare.

În 18 august, inspectorii generali şcolari din 13 judeţe au fost anunţaţi, printr-o informare transmisă prin fax după încheierea programului, că mandatul lor încetează începând cu 4 septembrie, întrucât la o evaluare făcută la cererea ministrului Educaţiei, Liviu Pop, ar fi fost descoperite mai multe nereguli în contractele lor de management.

Unii dintre ei, între care şi Claudius Mladin, de la Arad, au anunţat că vor contesta în instanţă deciziile de revocare din funcţie.

sursa: News.ro

CITITI SI: Șeful ISJ Arad a fost revocat din funcție

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.