Renii Rudolf şi Hanna, la Târgul de Crăciun din Arad

Publicat de actualitati-arad in 05 Dec, 2014 | Parerea ta

IMG_6006GALERIE FOTO Doi reni originari din Suedia întregesc atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă, începând de vineri, în cadrul evenimentelor organizate de autorități în centrul Aradului.

Cei doi reni, Rudolf şi Hanna, au vârsta de 1,5 ani şi pot fi admiraţi pe strada Romul Veliciu, într-un ţarc special amenajat, în cadrul Târgului de Crăciun.

Renii vor rămâne la Târgul de Crăciun până în ajunul sărbătorii Naşterea Domnului, după care vor fi duşi în parcul zoologic din localitatea arădeană Cicir.

Proprietarul renilor, Gabriel Mohaci, a spus că aceştia nu sunt mofturoşi în ceea ce priveşte mâncarea, consumă granule speciale pentru reni, aduse din Suedia, dar şi fân şi ovăz.

„Renii sunt din Suedia şi i-am adus special pentru sărbătorile de iarnă. Este pentru prima dată când sunt prezenți la un astfel de eveniment. O pereche de astfel de reni costă aproximativ 3.000 de euro”, a spus Gabriel Mohaci.

Acesta a mai adăugat că, din păcate, renii nu au coarne pentru că le-au fost tăiate de medicii veterninari ca să nu se rănească în timpul transportului, această măsură fiind impusă de legislaţia europeană în vigoare.

Tot pe strada Romul Veliciu a fost amenajat și „Atelierul lui Moş Crăciun“, care le oferă copiilor cu vârste între 4 şi 11 ani posibilitatea să picteze pe diverse figurine din lut, specifice sărbătorilor de iarnă.

Administratorii atelierului oferă contra cost firgurinele şi gratuit vopsele şi pensulele, cu copiii pot să-şi exerseze talentul.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare