Relaţia cu Patriarhia Ierusalimului a fost reluată. PF Teofil face o vizită în România

Publicat de actualitati-arad in 22 Feb, 2013 | Parerea ta

ierihonRelaţia cu Patriarhia Ierusalimului a fost reluată, cele două biserici au semnat o înţelegere privind Aşezământul Românesc de la Ierihon, considerat ca fiind un cămin pentru pelerinii ortodocşi români care vizitează Ţara Sfântă, iar PF Teofil a acceptat să facă o vizită în România în luna octombrie.

O delegaţie a Patriarhiei Române s-a întâlnit la Ierusalim, în perioada 20-21 februarie, cu o delegaţie a Patriarhiei Ierusalimului, pentru rezolvarea problemei legate de Aşezământul Românesc de la Ierihon.

“În urma convorbirilor, desfăşurate în spirit de frăţietate şi respect reciproc, s-a ajuns la o înţelegere privind Aşezământul Românesc de la Ierihon, considerat ca fiind un cămin pentru pelerinii ortodocşi români care vizitează Ţara Sfântă. Cele două delegaţii au redactat împreună un document, care a primit binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Teofil al Ierusalimului şi a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al României, prin care s-a ajuns la restabilirea comuniunii frăţeşti şi euharistice între cele două Biserici. Această lucrare binecuvântată constituie o contribuţie la întărirea unităţii panortodoxe”, se arată într-un comunicat de presă de vineri al Patriarhiei Române.

Delegaţia Patriarhiei Române a fost alcătuită din IPS Mitropolitul Nifon, arhiepiscopul Târgoviştei şi exarh patriarhal, Viorel Ioniţă, consilier patriarhal onorific şi Michael Tiţa, consilier patriarhal pentru relaţii bisericeşti şi interreligioase.

În numele PF Daniel, delegaţia Patriarhiei Române a adresat o invitaţie patriarhului Teofil al Ierusalimului de a vizita Patriarhia Română în luna octombrie 2013.

“Preafericitul Părinte Patriarh Teofil a acceptat cu bucurie această invitaţie”, a precizat sursa citată.

Patriarhia Ierusalimului anunţa, în 9 mai, că a rupt relaţiile cu Biserica Ortodoxă Română, din cauza Aşezământul românesc de la Ierihon.

PS Ciprian Câmpineanul, episcop vicar patriarhal, declara atunci că Patriarhia Ierusalimului a reproşat Patriarhiei Române nerespectarea canoanelor prin construirea bisericii la Aşezământul de la Ierihon destinat cazării pelerinilor.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Din tara

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare