Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cea mai puternică femeie din lume

Publicat de actualitati-arad in 13 Feb, 2013 | Parerea ta

regina elisabetaRegina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se află pe primul loc în topul celor mai puternice femei ale tuturor timpurilor, întocmit de un post de radio britanic sub supravegherea unei comisii din care au făcut parte jurnalistul Eve Pollard, conservatorul Priti Patel, laburistul Oona King şi scriitorul de romane poliţiste Val McDermid, informează BBC.

Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron pe 6 februarie 1952, după ce tatăl ei, regele George al VI-lea, a murit în somn. Încoronarea suveranei britanice a avut loc pe 2 iunie 1953, pe când ea avea vârsta de 27 de ani.

În prezent în vârstă de 86 de ani, regina ocupă, pentru moment, locul al doilea în topul monarhilor care au petrecut cele mai lungi perioade pe tron. Străbunica ei, regina Victoria, ocupă primul loc în acest clasament, cu o domnie de 63 de ani.

Alături de suverana Marii Britanii, pe primele poziţii ale clasamentului se mai află Ana Botin, directoarea băncii Santander UK – una dintre cele mai puternice bănci din lume -, judecătoarea de la Curtea Supremă britanică baroneasa Brenda Hale, Theresa May, şefa Minsiterului de Interne şi femeia de afaceri Elisabeth Murdoch, cea de-a doua fiică a mogului media Rupert Murdoch.

Topul a fost realizat sub supravegherea unei comisii din care au făcut parte jurnalistul Eve Pollard, conservatorul Priti Patel, laburistul Oona King şi scriitorul de romane poliţiste Val McDermid.

Eve Pollard, fost editor al publicaţiilor Sunday Mirror şi Sunday Express, care a condus realizarea topului, a explicat pentru prezentatoarea Sarah Montague cum a fost întocmită respectiva listă: “Am considerat că trebuie să avem în vedere acelaşi gen de putere care este luat în consideraţie când este vorba despre bărbaţi puternici; vorbim despre putere la nivel înalt”.

sursa: mediafax.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din International

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare