Ziarul electronic al arădenilor

Regina Ana, pomenită în bisericile din Arad

Regina-AnaLa Catedrala Arhiepiscopală din Arad a fost oficiată o slujbă de pomenire a Reginei Ana, care a încetat din viață, în cursul zilei de luni, la vârsta de 92 de ani.

Slajuba a fost oficiată de IPS Timotei, arhiepiscopul Aradului, înconjurat de soborul de preoţi catedrali.

IPS Timotei a evocat viaţa şi personalitatea  Reginei Ana a României, amintind că de multe ori a vizitat aceste părţi ale Aradului, mai ales în preajma sărbătorilor creştine şi nu numai.

„Noi, cu concursul Asociației «Amicii Regelui Mihai», am socotit potrivit, ca la numai câteva ceasuri de la momentul neașteptat al decesului Reginei Ana, să împlinim cele de cuviință după rânduiala noastră, chiar dacă regina a fost membră a Bisericii Romano-Catolice. Noi am cinstit fețele conducătoare, în mod deosebit, mai ales că restul Familiei Regale este de religie ortodoxă. Așa cum o cunoaștem noi, Regina Ana a fost, întotdeauna, apropiată de poporul român, de țara noastră, de biserica ortodoxă majoritară, respectând toate cultele. Nu odată, Regina Ana a fost prezentă în municipiul Arad și au fost momente deosebite în viața localității Săvârșin, când Familia Regală a fost prezentă la biserică“, a spus IPS Timotei.

La slujbă a participat şi Tiberiu Dekany, copreşedinte al Societăţii Amicii Regelui Mihai.

„Astăzi este una dintre zilele acelea care, deşi ştii că sunt inevitabile, preferi să crezi că nu vor veni niciodată. Dumnezeu să o odihnească în pace pe Majestatea Sa Regina Ana a României! Sincere condoleanţe Familiei Regale! Dumnezeu să-l aibă în pază pe Regele Mihai”, a spus Tiberiu Dekany.

Conform site-ului Arhiepiscopiei Arad, marţi va avea loc o altă slujbă de pomenire la Săvârşin, locul unde Familia Regală a României îşi petrecea marile sărbători creștine.

CITITI SI: A murit Regina Ana. Avea 92 de ani

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *