Regele Mihai și Regina Ana: Nunta de Safir

Publicat de actualitati-arad in 09 Jun, 2013 | Parerea ta

regina_ana_si_regele_mihai_la_nuntaRegele Mihai și Regina Ana sărbătoresc, luni, 10 iunie, 65 de ani de la căsătoria lor, fiind primii din întreaga istorie a regilor și voievozilor României care au sărbătorit vreodată Nunta de Safir.

Principele Radu scrie pe blogul său că „Povestea de dragoste a Majestăților Lor merge mai departe decât destinul personal al unui bărbat și al unei femei a căror iubire se măsoară cu durata unei vieți. Este povestea unui exil, a unei țări, a unei părți irosite dintr-un secol de neînțeles, este povestea unui neam lovit de alții și rătăcit în el însuși“.

Regele și Regina sunt oameni cărora nu le plac destăinuirile, nici cuvintele meșteșugite, mai scrie Principele Radu, care a adaugat că „Deși devotamentul lor pentru țară și pentru celălalt sunt evidente, Majestăților Lor nu le place ca acest lucru să fie descris ori elogiat.

Principele mai menționează: „Ce este frumos la Regele Mihai I și la Regina Ana, în afară de felul în care arată și se manifestă la vârsta lor venerabilă, este sentimentul neclintit al amândurora că există un „mâine“.

„Așadar, să le urăm „La mulți ani“, la ceasul aniversării Nunții lor de Safir și să ne amintim cuvintele pline de miez ale Reginei:

«Sper ca generațiile pe care noi le-am crescut să continue lucrul pe care Regele și înaintașii lui l-au făcut. Familia noastră aparține acestei țări. Sunt convinsă că urmașii noștri or să aibă forța și inspirația de a se identifica cu sufletul țării. (…)

Există o poezie pe care România o are, eu am văzut-o. În păduri, pe câmpuri, în văile românești totul cântă. Copiii mei s-au dăruit acestei idei, și astfel și-au găsit identitatea. Regele și-a crescut fiicele pentru România. Poporul nostru este dăruit cu un talent enorm. Oamenii trebuie lăsați să prindă curaj, fiindcă au fost complet culcați la pământ. Dacă românii ar reuși să fie din nou mândri de ei înșiși, ar ajunge departe!»“, a mai consemnat Principele Radu pe blogul său.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare