Ziarul electronic al arădenilor

Rectificare bugetară. Vor fi alocați bani pentru modernizarea Parcului „Eminescu“

Vineri, 29 septembrie 2017, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă,  va propune spre aprobare Consiliului Local rectificarea Bugetului General de venituri şi cheltuieli al Municipiului Arad pe anul 2017.

În cadrul conferinţei de presă de miercuri, edilul a punctat câteva dintre capitolele care vor beneficia de suplimentări bugetare.

Astfel, la Transporturi, se vor aloca Companiei de Transport Public Arad 1.200.000 lei, din care 1.100.000 lei reprezintă subvențiile pentru transportul public în comun cu tramvaiele și autobuzele pe anul 2017, iar 100.000 lei vor fi transferaţi pentru realizarea documentaţiei DALI pentru amenajarea staţiilor de autobuz în Municipiul Arad.

Cu ocazia rectificării bugetare vor fi introduse în buget reabilitări termice la mai multe unităţi de învăţământ din municipiu după cum urmează: 38.000 lei Grădiniţei PP8, 291.000 lei Şcolilor Gimnaziale „Iosif Moldovan“, „Ilarion Felea“ și „Aron Cotruș“.

Se suplimentează cu suma de 237.000 lei reparațiile curente pentru următoarele unități de învățământ: Grădinița PP 1 (40.000 lei), PP 14 (20.000 lei), Grădinița PP „Elefănțelul Alfa” (30.000 lei), Colegiul Național „Vasile Goldiș” (50.000 lei), Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” (50.000 lei), Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” (20.000 lei) și Școala Postliceală Sanitară (27.000 lei).

Şi Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” Arad va primi cei 60.000 lei pentru amenajarea unui laborator de fizică.

La capitolul Cultură, recreere și religie regăsim o poziție nouă în Lista de investiții pentru anul 2017: DALI pentru reabilitare și modernizare Parcul Mihai Eminescu. Suma alocată: 40.000 de lei. Municipalitatea arădeană revine la ideea de a moderniza Parcul „Mihai Eminescu“.

„Noi avem un studiu de fezabilitate pentru modernizarea Parcului Mihai Eminescu.  Chiar dacă nu s-a mers mai departe cu amenajarea unui pasaj subteran pentru circulaţia autovehiculelor şi a unei parcări subterane, asta nu înseamnă că nu trebuie să ne preocupe acest parc. Se vor  modifica tramele de circulaţie, mobilierul urban, vegetatia, sistemele de irigare, vom reabilita treptele de acces în parc”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.