Record pentru Papa Francisc: A înregistrat 6 milioane de mesaje pe Twitter

Publicat de actualitati-arad in 22 Mar, 2013 | Parerea ta

Papa_franciscDupă ce a a ieşit în evidenţă ca fiind primul Papă non european, Papa Francisc devine şi primul Suveran Pontif din istorie cu mesaje-record pe Twitter.

Papa Francisc abia s-a instalat în Tronul Vaticanului şi deja, despre el, s-a trimis un număr-record de mesaje pe Twitter, de aproximativ 6 milioane.

Mai mult, 90% dintre mesaje sunt pozitive. Institutul Almaware, care a centralizat datele de pe reţeaua de socializare, a luat în calcul numai mesajele în engleză, italiană, spaniolă şi portugheză.

De asemenea, noul papă Francisc a refuzat să se instaleze în Palatul Apostolic (Palatul papal), reşedinţa oficială a papilor în Vatican, considerându-l de un lux excesiv. El a cerut să-i fie atribuită cea mai modestă cameră din palat, chiar sub acoperiş.

Palatul Apostolic se caracterizează într-adevăr prin lux: interioare bogate, tablouri ale lui Rafael pe pereţi, o vedere minunată. Se pare că şi predecesorul său, Benedict al XVI-lea, a fost puţin mulţumit de acest loc, cerând să-i fie adus un pian şi antichităţi.

Noul papă Francisc a cerut totodată să fie înlocuit tronul papal cu un scaun obişnuit.

Papa Francisc se pregăteşte pentru o întâlnire cu predecesorul său. Suveranul Pontif va merge sâmbătă la Castel Gandolfo, unde s-a instalat Benedict al XVI-lea, în calitate de Papă Emerit, după ce s-a retras de la conducerea Bisericii Catolice.

sursa: rtv.net

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din International

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare