Ziarul electronic al arădenilor

Recital liric și versuri interpretate de actorul Valentin Voicilă

comunicat presaUn nou recital liric susţinut de membri ai corului academic este programat în Sala Cercului Militar de pe B-dul Decebal nr. 19, în seara de sâmbătă, 23 aprilie 2016, la ora 19.00, oferindu-le celor care iubesc liedul şi opera oportunitatea unor audiţii desprinse din repertoriul dedicat vocilor de soprană, mezzosoprană şi bariton.

Eleonora Fărcaş (soprană), Melinda Drug (mezzosoprană) şi David Buzgău (bariton), acompaniaţi de pianista Adriana Dogariu şi-au ales ca tematică principală a serii literatura secolului al XIX-lea francez, cuprinzând deopotrivă în performanţele lor meditaţiile pe texte sacre – Ave Maria de Charles Gounod şi Agnus Dei de Georges Bizet, celebrele duete feminine – Barcarola din Povestirile lui Hoffmann de Jacques Offenbach şi Duetul florilor din Lakmé de Léo Delibes şi splendida Rugăciune a lui Valentin din Faust de Charles Gounod.

Lumea miniaturală şi comprimată a liedului completează tabloul liric prin sensibilul op.63 nr.1 de Felix Mendelssohn Bartholdy Ich wollt’ meine Lieb’ ergösse sich pe text de Heinrich Heine sau Flori albe de Sabin Drăgoi, programul întregindu-se printr-o melodie celebră a anului 1941, Mamma de Cesare Andrea Bixio.

Ne onorează prin calitatea sa de invitat al serii de recital actorul Valentin Voicilă, care revine cu această ocazie în programele Filarmonicii cu versuri de Valentin Popovici.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Filarmonica de Stat Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *