Ziarul electronic al arădenilor

Reabilitarea Ambulatoriului de la Spitalul Județean, în grafic

11003154_948273065192582_2118224025_oGALERIE FOTO Lucrările de reabilitare și modernizare a Ambulatoriului de la Spitalul Clinic Județean de Urgență sunt în grafic, iar termenul de finalizare va fi respectat, a afirmat, miercuri, Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad.

Nicolae Ioțcu, însoțit de conducerea spitalului și de reprezentanții mass-media, a vizitat, miercuri, Ambulatoriul, unde se derulează cel mai mare proiect de reabilitare pentru zona de ambulatorii din partea de Vest a ţării.

„La o lună şi jumătate de la data începerii lucrărilor, putem spune că suntem în grafic, astfel încât, cu siguranţă, termenul asumat de constructor, luna iulie 2015, va fi fezabil şi lucrarea va fi finalizată. Sperăm ca foarte curând să fie achiziţionată şi aparatura medicală, astfel încât în a doua jumătate a anului 2015 Ambulatoriul Spitalului Judeţean să fie unul la cel mai înalt nivel, atât din punct de vedere al spaţiului, cât şi a dotărilor spitaliceşti şi în care cetăţenii judeţului să îşi poată rezolva problemele de sănătate”, a declarat Nicolae Ioţcu.

De asemenea, Teodora Olariu, managerul Spitalul Clinic de Urgenţă Arad, a afirmat că lucrările care se execută sunt „extrem de dificile, deoarece se lucrează în paralel cu desfăşurarea actului medical“.

„Ne-a fost destul de greu la început, deoarece luăm în calcul circuitul bolnavilor şi disconfortul pe care îl au aceştia în perioada realizării lucrărilor. Am reuşit să convingem colegii că se fac eforturi din toate părţile, iar obiectivul este acela de a moderniza şi dota ambulatoriul cu aparatură medicală performantă şi absolut necesară. Vorbim în primul rând de aparat de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), Computer Tomograf (CT), aparate de radiologie, aparatură pe care spitalul încă nu a avut-o”, a declarat Teodora Olariu.

Finanţarea proiectului „Ambulatoriul integrat din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad – reabilitare/modernizare, dezvoltare şi echipare cu aparatură de specialitate” se face în cadrul axei prioritare 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, domeniul major de intervenţie 3.1 „Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate” al Regio-Programul Operaţional Regional. Perioada de implementare este de 16 luni.

„Ne-am făcut un obiectiv din a investi în sistemul de sănătate arădean şi am demonstrat că se poate. Proiectul, în valoare de 7 milioane de euro, a fost accesat de Consiliul Judeţean Arad, bani proveniţi din fonduri europene şi care vor fi folosiţi pentru achiziţia de aparatură medicală performantă şi lucrări la ambulatoriul spitalului. Am contribuit cu 2% din valoarea acestui proiect, dar am alocat suplimentar încă 3 milioane pentru partea de lucrări”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Valoarea totală a cererii de finanţare contractată este de 34.757.734 lei (7.906.493 euro), iar 25.499.998 lei (5.800.595 euro) reprezintă valoarea finanţării nerambursabile.

Nicolae Ioţcu a discutat, miercuri, cu constructorul şi despre stadiul lucrărilor la Unitatea de Primiri Urgenţe.

În prezent se lucrează la finalizarea construcţiei ridicate în prelungirea actualei secţii. Pavilionul cel nou are o suprafaţă de 400 de metri pătraţi, urmând ca, în termen de maximum o lună, să fie mutată aici întreaga secţie Urgenţe, astfel încât să poată fi demarate lucrările şi în actuala locaţie.

„În termen de aproximativ două luni, Unitatea de Primiri Urgenţe va fi funcţională, astfel încât să deschidem lucrarea cu acces la benzile de descărcare din faţă şi să facem joncţiunea întregii secţii. Am investit aici aproape 3 milioane de lei, la care se adaugă costurile cu gazele medicinale şi cu aerul condiţionat. Vorbim despre una dintre cele mai moderne Secţii de «Primiri Urgenţe» din ţară, investiţie care era absolut necesară, având în vedere că ea deserveşte întregul judeţ”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.