Ziarul electronic al arădenilor

Răzvan Anghel (USR Arad): „Gheorghe Falcă se crede mai presus de lege“

Asfaltarea făcută în urma săpăturilor stradale din această toamnă în municipiul Arad a creat multiple neplăceri.

Uniunea Salvați România face demersuri pe lângă Primărie pentru a responsabiliza instituția în acest domeniu, întrucât reprezentanții Municipalității dovedesc că nu au capacitatea de a aplica propriul Regulament privind lucrările edilitare.

Cu toate că exista sub alt nume încă dinainte de 2004, în urmă cu 2 ani Primăria Arad a propus și a adoptat „Regulamentul privind avizarea, executarea, urmărirea şi recepţionarea calitativă a lucrărilor edilitar-gospodăreşti (carosabil, trotuare, platforme, alei şi zone verzi) din municipiul Arad”.

Din HCLM nr. 235/2015 a rămas doar numele, pentru că sub conducerea primarului Gheorghe Falcă acest Regulament este ignorat cu lejeritate.

Mai precis, la Articolul 12.3 se precizează că în cazul „săpăturilor executate în carosabil, suprafaţa refăcută va fi de 1/3 din banda de circulație afectată, dar nu mai puţin de 1,2 m lăţime”.

Pe majoritatea străzilor această regulă este încălcată, iar Poliția Locală, în ciuda schimbării șefului, continuă să nu își facă treaba, orașul ajungând o mare peticeală și mizerie.

Răzvan Anghel, vicepreședinte USR Arad: „Am mai abordat subiectul asfaltărilor după lucrări, dar Primăria tratează cu aceeași ignoranță problemele reale din orașul nostru, concentrându-se doar pe anunțuri fantastice și imagine politică.

S-a ajuns la o situație ridicolă pentru că această instituție, respectată în trecut, nu poate să urmeze nici măcar propriile regulamente. Soluția la mizeria și haosul din oraș este respectul față de lege. Dar la fel cum a demonstrat în cazul salariilor din Primărie și multe alte ocazii, Gheorghe Falcă se crede mai presus de lege”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.