Raliul Aradului 2014, la start

Publicat de actualitati-arad in 08 May, 2014 | Parerea ta

raliul aradului 2014GALERIE FOTO Echipajele participante la ediția din acest an a Raliului Aradului au fost prezentate, joi seara, în centrul orașului, iar printre cei care au urcat la volan s-a aflat și primarul Gheorghe Falcă.

Aflat la cea de a VI-a ediție, Raliul Aradului 2014 este etapă în European Rally Trophy şi în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop.

Începând cu ora 20.30, pe platoul din fața Palatului Administrativ au trecut cele 10 echipaje care concurează în treia etapă din European Rally Trophy, precum și cele 28 de echipaje concurente în etapa a doua a Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop.

Primii care au trecut prin fața publicului au fost piloții care participă în afara competiției oficiale (forlighteri): Bogdan Stănescu/Sorin Mihoc şi Gheorghe Falcă/Vali Hart.

Gheorghe Falcă s-a aflat la volanul unui Subaru, pus la dispoziţie de echipa The Skydive Dubai Rally Team.

Prezentarea a continuat cu echipajele care participă la etapa europeană a raliului, unul din Dubai, două din Ungaria şi șapte din România.

Printre piloții înscriși se află și Rashid Al Ketbi (The Skydive Dubai Rally Team), participant și în Campionatul Mondial de Raliuri.

„Sunt foarte fericit că am venit la Arad. Îmi place foarte mult Aradul şi sper ca probele de mâine şi de poimâine să fie spectaculoase”, a spus Rashid Al Ketbi, copilotul acestuia fiind Karina Hepperle, din Germania.

Rashid Al Ketbi face parte din echipa The Skydive Dubai Rally Team, al cărei proprietar este şeicul Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al-Maktoum, prințul Coroanei din Dubai și președinte al Consiliului Sportiv din Dubai. Pe lângă activitatea sportivă, echipa are misiunea de a promova în lume proiectul Skydive Dubai.

Spectatorii prezenți în centrul Aradului au urmărit apoi echipajele care participă în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop.

Printre piloții participanți anul acesta la Raliul Aradului se numără Francois Delecour, câștigătorul competiției de anul trecut, Marco Tempestini, Dan Gîrtofan. Tot printre participanţi se mai află Simone Tempestini, Edwin Keleti, Botond Csomortani.

În premieră, la Raliul Aradului s-a înscris şi un echipaj din Arad, care va participa atât la etapa europeană, cât şi la etapa naţională. Echipajul este format din Dan Ovidiu Glăvan şi Adrian Flaviu Temeş. Speranța echipajului exprimată la prezentarea de joi seara este: „Să terminăm”.

Superspecială în centrul Aradului

Anul acesta, Raliul Aradului cuprinde și o probă superspecială, care se va desfășura vineri, de la ora 20.30, în centrul orașului. Superspeciala se va desfășura pe un circuit special amenajat pe Bulevardul Revoluţiei.

Tot vineri se va desfășura secţiunea shakedown (teste cu circulaţia închisă), între orele 10.00 şi 13.00, lângă Chesinţ.

Probele raliului vor avea loc vineri și sâmbătă, pe trasee din Frumuşeni, Conop, Bata, Şiştarovăţ, Nadăş şi Lalaşinţ.

Festivitatea de premiere la Raliul Aradului 2014 va avea loc sâmbătă, la ora 21.00, în faţa Palatului Administrativ.

text&foto: actualitati-arad.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare