Pulpe de pui la cuptor

Publicat de actualitati-arad in 25 May, 2013 | Parerea ta

Ingrediente:

8 pulpe

un morcov

un pătrunjel

sare, piper, o foaie dafin

5 căţei de usturoi

două lămâi

o crenguţă de rozmarin

100 ml vin

o ceapă

Mod de preparare:

Se spală pulpele bine, se curăţă şi se pun la o parte. Într-o oală se pune un litru de apă, se adaugă sare, piper, zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat rondele, usturoiul tăiat mărunt, crenguţa de rozmarin, ceapa tăiată în patru şi se pune totul la fiert. Se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se dă deoparte, se adaugă sucul de la o lămâie, cealaltă lămâie curăţată de coajă şi tăiata felii şi vinul. Se potriveşte de sare, se lasă să se răcească, apoi se adaugă pulpele şi se lasă la rece de azi pe mâine.

A doua zi se aşează pulpele în tavă, se pune puţină boia dulce peste, se pune din macerat puţin peste pulpe şi se adaugă şi ulei. Se dă la cuptorul în prealabil încins la 200 grade. Vasul se acoperă cu o folie de aluminiu şi se lasă până sunt aproape gata.

Între timp se mai întorc de pe o parte pe cealaltă, apoi se ia folia şi se lasă să se rumeneasca bine.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare