Pui umplut la cuptor

Publicat de actualitati-arad in 01 Aug, 2015 | Parerea ta

Ingrediente:

un pui dezosat (1.500 kg)

800 gr. ficat de pui

11 ouă

4 felii pâine uscată

două legături (10 fire) ceapă verde

o legătură pătrunjel verde

sare, piper, boia

usturoi granulat

rozmarin

ulei

Mod de preparare:

Se condimentează puiul și pe sub piele, în interior și în exterior. Se fierb cinci din cele unsprezece ouă și ficatul. Se taie cubulețe ficatul și ouale fierte. Ceapa și pătrunjelul se taie mărunt, apoi se prăjesc în puțin ulei.

Se înmoaie pâinea cu puțină apă călduță, se sfărâmă și se pune peste verdeață. La fel și ouale și ficatul de pui.

Se bat cele șase ouă rămase și se pun peste amestecul de ficat, ouă și verdeață. Se lasă pe foc până compoziția a început să se închege. Se pune apoi umplutura în interiorul puiului și se coase pielea.

Se pune ulei și puțină apă într-o tavă, se pune puiul și crenguțe de rozmarin. Se acoperă cu o folie de aluminiu și se pune la cuptor. Se lasă jumătate de oră cu folia, apoi se scoate folia și se mai lasă încă o oră până se rumenește.

Se servește cu garnitură sau salată.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare