Ziarul electronic al arădenilor

Pui la cuptor

Ingrediente:

un pui

două cepe medii

3 căței usturoi + 3 căței usturoi nedecojiți

75 gr. unt

100 gr. kaiser

două felii pâine înmuiate în lapte

sare, piper, boia, salvie, rozmarin, dafin

un măr

jumătate portocală

2-3 cartofi

un morcov

ulei măsline

Mod de preparare:

Ceapa și 3 căței usturoi tocați mărunt se călesc într-un cub de unt, în tigaie. Se adaugă kaiserul tăiat bucățele după 10 minute, apoi pâinea mărunțită, sare, piper, boia.

Puiul se spală. Se pun în cavitate câteva felii de măr, câteva felii de portocală, restul de unt tăiat cubulețe, salvie, rozmarin. Umplutura din tigaie se pune cu o lingură între piele și carne.

Se unge cu ulei de măsline, se adaugă cartofi, morcovul tăiat, restul de mere și portocală, usturoiul nedecojit, dafin, rozmarin, salvie.

Se dă la foc mare 10-15 min, apoi la foc mic 2-3 ore.

Din când în când se scoate și se unge cu sosul din tavă.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *