Ziarul electronic al arădenilor

Pui cu mere și ciuperci

Ingrediente:

6 mere mici

5-6 pulpe pui dezosate

ardei iute

susan negru, curry

2 morcovi

5-6 ciuperci proaspete

nucșoară

sos soia

ulei de măsline

2 catei de usturoi

Tăiței chinezești pentru garnituri

Mod de preparare

Pulpele de pui se marineaza puțin în sos soia, nucșoară ,curry și ardei iute. Merele se curăță de coajă și se taie bucăți mici neuniforme, apoi se pun într-o tigaie cu ulei de măsline încins și se lasă câteva minute la foc. Se adaugă peste ele susan negru și ciupercile tăiate bucățele potrivite ca și mărime și se lasă să se înmoaie puțin.

După ce pulpele au stat cam o jumătate de oră la marinat, se scot și se pun într-o tigaie cu ulei încins și se lasă până s-au rumenit pe ambele părți, apoi se mută într-o cratiță împreună cu merele, ciupercile și usturoiul tăiat mărunt și se bagă la cuptor 30 minute.

Morcovii se taie fâșii și se călesc în tigaie împreună cu 2 căței de usturoi, apoi se adaugă peste ei tăițeii chinezești fierți în prealabil conform indicațiilor de pe ambalaj.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.