Pui aromat la cuptor

Publicat de actualitati-arad in 17 Mar, 2013 | Parerea ta

Ingrediente:

un pui mărime medie (1,5 kg), 50 ml ulei de măsline, două lămâi, 1-2 cm ghimbir, 2 cartofi, 4 căţei de usturoi, sare, piper, vegeta, condimente

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 200°C. Se spală puiul şi se ştrege cu un şerveţel. Se taie mărunt un căţel de usturoi. Se stoarce zeama de la lămâi. Se curăţă şi se rade ghimbirul pe răzătoarea mică. Se pun într-un bol şi se amestecă uleiul de măsline, zeama de lămâie, usturoiul, ghimbirul, vegeta, sare, piper, condimente. Se condimentează puiul cu 2/3 din acest amestec. Cartofii se taie cubuleţe. Se taie feliuţe ceilalţi căţei de usturoi. Într-o tavă termorezistentă se pun pun câteva linguri de ulei, puţin usturoi. Se aşează puiul în centrul tăvii. Cartofii şi usturoiul se aşează în jurul puiului. Se pune peste cartofi restul de 1/3 din amestec. Se pune puţină apă în tavă. Deasupra se pune o folie de aluminiu. Se dă la cuptor 1h-1 1/2 h, în funcţie de capacitatea cuptorului, după care se ia folia şi se mai lasă 15 minute pentru a prinde o crustă frumoasă.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare