Pui aromat la cuptor

Publicat de actualitati-arad in 12 Sep, 2015 | Parerea ta

Ingrediente:

un pui cam de un kg.

3 cepe

o mână bună frunze cimbru

câteva rămurele rozmarin

sare, piper

50 gr. unt

Mod de preparare:

Puiul se freacă cu sare atât pe exterior cât şi în interior. Ceapa se taie rondele. Se desprinde pielea de pe pieptul puiului. Între piele şi carne se presară puţină sare, se pun câteva felii de ceapă, crenguţe de rozmarin şi cimbru. Jumătate din cantitatea de unt se întide pe pieptzl puiului.

Pe fundul tăvii în care se va coace puiul se pun restul de fruze de rozmarin şi cimbru şi rondelele de ceapă.

Se aşează puiul peste ierburi cu pieptul în jos. Cantitatea rămasă de unt se întinde bine pe spatele puiului, se presară sare grunjoasă şi se dă la cuptorul încins, aproximativ o oră până este pătruns şi rumenit.

Se serveşte cu un sos şi cu garnituri de orez, cartofi sau cu salată de lugume.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare