PSD Arad: „Oprirea lucrărilor la autostradă, emblema proastei guvernări PDL“

Publicat de actualitati-arad in 08 Aug, 2013 | Parerea ta

IMG_9560Conducerea PSD Arad consideră ca fiind „inexacte“ declarațiile președintelui Traian Băsescu, care a a firmat că „ceea ce se întâmplă pe tronsonul de autostradă Nădlac-Arad este o expresie și o emblemă a neputinței Guvernului“.

Declarația președintelui a fost făcută, miercuri, în timpul unei vizite pe tronsonul de autostradă Nădlac-Arad.

În cursul zilei de joi, prin intermediul unui comunicat de presă, PSD Arad „condamnă declaraţiile inexacte ale preşedintelui Traian Băsescu, legate de autostrada Nădlac – Arad“.

Președintele PSD Arad, Dorel Căprar consider că „este regretabil faptul că preşedintele României încearcă să politizeze problema autostrăzii“.

„Este bine ştiut că motivul opririi lucrărilor pe tronsonul 1 este frauda, tolerată de guvernarea PDL. Politicienii pe care Traian Băsescu îi laudă necontenit, Emil Boc în calitate de prim-ministru şi Anca Boagiu în calitate de ministru, au acceptat şi finanţat frauda din partea constructorului, până la intervenţia instituţiilor europene şi a DNA. Poate că Traian Băsescu ar fi trebuit să vină atunci, nu acum, pe traseul autostrăzii şi să tragă semnale de alarmă“, a declarat Dorel Căprar.

Liderul social-democrat arădean mai spus că „este curios cum guvernarea PDL a plătit constructorului aproximativ 6 milioane de euro, în în timp ce lucrările stagnau“.

„Din cauza acestei pasivităţi, fondurile europene pentru transporturi au fost blocate. Însă anul trecut, cam pe vremea aceasta, când constructorii au treabă, Traian Băsescu se ascundea de cei 7,4 milioane de români care i-au cerut prin votul dat la referendum să plece acasă. Este regretabil că pentru PDL şi Traian Băsescu autostrada a reprezentat fie o sursă de câştig pentru clientela politică, fie un subiect de propagandă politică ieftină, nu un obiectiv serios. În programul de guvernare USL, autostrada Nădlac – Bucureşti este cel mai important proiect de infrastructură. Au fost deblocate fondurile europene pentru finanţarea infrastructurii rutiere, a fost reluată licitaţia pentru tronsonul 1 de autostradă Nădlac – Arad şi vom avea curând, după parcurgerea etapelor legale, un constructor care va finaliza autostrada“, a mai afirmat Căprar, care a adăugat că, pentru celălalt tronson, „vorbim despre intrarea în insolvenţă a unei mari firme austriece, situaţie care nu are nicio legătură cu Guvernul Ponta“.

„La finalul mandatului Guvernului Ponta, vom putea trage o linie, cetăţenii vor judeca dacă a reuşit performanţe mai bune sau mai slabe decât guvernările precedente în ceea ce priveşte construcţia de autostrăzi”, a mai spus deputatul Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

Traian Băsescu a făcut, miercuri, o vizită pe șantierul tronsonului de autostradă Nădlac-Arad, unde lucrările sunt oprite, și a afirmat că trage un semnal de alarmă către guvern „să se trezească“.

Băsescu a spus că a fost pe cele două tronsoane de autostradă şi că „ceea ce se întâmplă, adică nimic, înseamnă o expresie a neputinţei şi a proastei guvernări“

Totodată, președintele a spus că „Guvernul ar fi trebuit să intervină şi să aloce bani pentru terminarea lucrărilor la autostradă, pentru că ar fi recuperat investiţia din fonduri europene“.

CITITI SI: Băsescu: Autostrada Nădlac-Arad, expresia neputinței Guvernului

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare