Ziarul electronic al arădenilor

Provocare pentru artiștii arădeni: Bienala de artă contemporană din Mulhouse (Franța)

Consiliul Județean Arad informează arădenii interesați de faptul că pot participa în calitate de expozanți, în oraşul Mulhouse (Franța), la Bienala de Artă Contemporană.

Județul Arad este membru al rețelei Like, care cuprinde evenimentul de la Mulhouse.

Evenimentul este organizat încă din anul 2001 în parteneriat cu Delegaţia de Arte Plastice. A 12-a ediţie a Bienalei îşi propune să reunească tineri artişti absolvenţi de şcoli de artă din întreaga Europă, pentru a organiza o expoziţie care să-i ajute pe aceştia să expună şi să-şi  promoveze munca. Evenimentul va avea loc în perioada 10-13 iunie.

Bienala din Mulhouse a devenit un loc de promovare a artei contemporane. Absolvenţii de şcoli de artă cu diploma obţinută în 2015 şi după, din întreaga Europă, sunt încurajaţi să îşi depună candidatura.

Termenul limită de înregistrare este 20 februarie.

Înscrierile se pot face individual sau pot fi depuse din partea instituție de învățământ. Sunt acceptate cel mult două aplicaţii/şcoală.

Marele Premiu este în valoare de 15.240 euro. Vor mai fi acordate premii în valoare de 4.570 euro pentru prezentarea unui proiect de expoziţie în Mulhose, 4.570 euro pentru conceperea unei publicaţii despre expoziţie, 6.100 euro ajutor de creaţie.

Materialele pot fi descărcate de pe adresa web: www.likeculture.eu/actualite/biennale-d-art-contemporain-mulhouse.html.

Persoane responsabile de proiect sunt Eric Vincent – Şef de Departament pentru Dezvoltarea Culturii în Oraşul Mulhouse (eric.vincent@mulhouse-alsace.fr, tel:  +33 3 69 777751) și Elodie Mosnier, Consilier responsabil de Artele Plastice,  oraşul Mulhouse (Elodie.mosnier@mulhouse-alsace.fr, tel. +33 3 69 777750).

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *