UPDATE: Protocol politic pentru „Arad – Capitală Culturală Europeană”

Publicat de actualitati-arad in 05 May, 2014 | Parerea ta

capitala-300x199Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a invitat liderii politici locali să semneze un protocol de susținere a candidaturii orașului pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

„Proiectele majore ale comunității locale au nevoie să fie susţinute de toţi arădenii. Consider că este important să depăşim toate orgoliile politice şi să ne unim eforturile pentru acest demers important: obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană. Acest protocol reprezintă un prim pas pentru a dovedi că suntem uniţi”, a afirmat Gheorghe Falcă.

Protocolul va fi semnat marți, la ora 16.00, în sala „Regele Ferdinand“ din Palatul Administrativ.

La sfârșitul lunii martie, Gheorghe Falcă a spus că se va întâlni cu liderii locali ai partidelor politice pentru a discuta despre participarea Aradului în competiția pentru obținerea titlului de Capitală Culturală în anul 2021, afirmând că nu dorește ca această candidatură să fie politizată

„Competiţia pentru desemnarea Aradului ca și Capitală Culturală Europeană nu este a primarului Falcă, ci a oraşului. Din acest motiv nu dorim în niciun fel să politizăm acest proiect. Voi iniţia întâlniri cu liderii partidelor politice din Arad, pentru a stabili împreună cu aceştia intervenţiile pe care le vom avea pe această temă şi o conduită a mesajelor politice în acest context”, a afirmat Gheorghe Falcă.

UPDATE

PSD susţine proiectul Arad Capitală Culturală Europeană

PSD Arad a luat act de apelul la solidaritate lansat de primarul Gheorghe Falcă, referitor la proiectul Arad Capitală Culturală Europeană.

„Am primit o scrisoare din partea primarului Gheorghe Falcă, nu şi textul protocolului care urmează să fie semnat. Ca idee generală, susţinem candidatura Aradului pentru Capitală Culturală Europeană. Consider că acest demers este un prilej de valorificare a potenţialului Aradului în domeniul culturii, este momentul ca administraţia locală şi noi toţi să sprijinim mai mult cultura arădeană.

Ne bucură că administraţia locală se gândeşte să acţioneze în viitor cu mai multă transparenţă şi că este pregătită să accepte opinii venite dinspre societatea civilă şi mediul politic. Dar acordul nostru total în privinţa acestui obiectiv nu trebuie interpretat ca un cec în alb acordat administraţiei locale. Vom evalua fiecare proiect finanţat de administraţia locală şi ne vom spune părerea sincer şi răspicat ori de câte ori vom considera oportun”, a spus deputatul Flavius Măduţa, preşedintele organizaţiei municipale PSD Arad.

CITITI SI: Unitate politică pentru „Arad – Capitală Culturală Europeană”

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare