Ziarul electronic al arădenilor

Protocol pentru Centenar

Marţi, 12 decembrie 2017, la Palatul Administrativ, a avut loc semnarea protocolului de colaborare pe 2018 între Primăria Municipiului Arad, Consiliul Judeţean, Centrul Municipal de Cultură, Centrul Cultural Judeţean şi Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, filiala judeţeană „Ziridava” Arad, Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, filiala judeţeană „Zărandul” Arad şi Asociaţia Naţională „Cultul Eroilor – Regina Maria”, filiala judeţeană „Avram Iancu”.

Cu această ocazie au fost expuse planurile comune pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri.

La semnarea protcolului au participat alături de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, viceprimarul municipului, Călin Bibarţ, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Sergiu Bâlcea, din partea filialei judeţene „Ziridava” Arad a participat generalul maior. (rez.) Heredea Vasile-Ionel – preşedintele Filialei,  președintele Asociației Veteranilor de Război, colonelul (rez) Ioan Gliga  și colonelul (rez) Dumitrescu,  vicepreședintele Cultului Eroilor.

„Centenarul Marii Uniri este un moment important în viaţa comunităţii noastre, iar faptul că asociaţiile de veterani sunt parte din acest moment ne face să ne simţim mândri. Prin acest protocol nu parafăm numai o relaţie instituţională, ci parafăm o relaţie de respect. Armata reprezintă pilonul de siguranţă a României. Anul acesta trebuie să redescoperim tot ce înseamnă valorile României”, a declarant vicepreşedintele CJA, Sergiu Bâlcea.

La rândul său viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ a vorbit despre buna colaborare, de până acum, cu reprezentanții Armatei și cu organizațiile rezerviștilor și veteranilor şi este convins că acest parteneriat va deveni şi mai strâns odată cu încheierea acestui protocol care  aduce un plus de valoare evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri.

Preşedintele Filialei Judeţene „Ziridava”, generalul maior. (rez.) Vasile Heredea a mulţumit autorităţilor locale pentru implicarea în activităţile asociaţiei, în special pentru ajutorul acordat la editarea revistei semestriale „Stindard” şi le-a asigurat de tot sprijinul în organizarea evenimentelor dedicate Centenarului.

În acest context, colonelul (rez) Ioan Gliga a venit cu propunerea acordării de medalii jubiliare celor cinci veterani de război care au împlinit sau chiar au depăşit venerabilă vârstă de 100 de ani.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a afirmat că au fost pregătite un număr de peste 1.500 de distincții. O parte dintre ele vor fi acordate veteranilor de război și văduvelor de război.

După semnarea protocolului de colaborare, primarului Aradului, viceprimarului Aradului și vicepreședintelui Consiliului Județean, le-au fost înmânate  diplome de onoare din partea Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, filiala judeţeană „Ziridava” Arad, în semn de apreciere pentru tot sprijinul acordat de-a lungul timpului.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.