Protest spontan la Pecica. Trafic perturbat pe DN 7

Publicat de actualitati-arad in 23 Aug, 2013 | Parerea ta

foto11Aproximativ 300 de persoane au declanșat, vineri, la Pecica, un protest spontan faţă de desfiinţarea administraţiilor fiscale din Pecica şi Nădlac, iar traficul rutier pe DN 7 a fost perturbat de protestatari.

Conform protestatarilor, de desfiinţarea administraţiilor fiscale din Pecica și Nădlac ar afectează nouă localităţi, din care oamenii vor fi nevoiţi să se deplaseze la Arad pentru a plăti taxe.

Cei care au participat la protest sunt din Nădlac, Pecica, Şeitin, Semlac, Peregu Mare, Peregu Mic, Turnu, Sederhat şi Bodrogul Vechi, toate arondate celor două administraţii fiscale din Pecica şi Nădlac, care vor fi desfiinţate în luna septembrie.

Protestatarii au traversat DN 7 în grup şi în ritm lent, astfel încât să întrerupă traficul rutier. Ei au traversat în mod repetat pe o trecere de pietoni, după ce poliţiştii le-au pus în vedere că nu pot staţiona pe domeniul public şi nu au dreptul să blocheze drumul.

Întrucât fiecare traversare durează până la 15 minute, pe DN 7 se formează coloane de maşini pe câţiva kilometri, prin Pecica derulându-se traficul dinspre frontieră spre municipiul Arad şi invers.

Protestatarii au adus pancarte cu mesaje împotriva măsurii de desfiinţare a administraţiilor fiscale.

Participanţilor li s-au alăturat şi primari din mai multe localităţi.

Primarul din Pecica, Petru Antal, a spus că măsura desfiinţării celor două administraţii fiscale afectează 30.000 de localnici, 1.500 de firme şi 2.000 de agricultori.

Un protest similar a avut loc în 15 august, la Nădlac. Atunci, aproximativ 100 de persoane au participat la un protest în oraşul de frontieră, traversând în mod repetat DN 7, pe o trecere de pietoni, cu scopul de a îngreuna circulaţia rutieră, nemulţumiţi de desfiinţarea administraţiei fiscale din localitate.

foto22

fotoo

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare