Protest pe DN 7, în orașul Nădlac

Publicat de actualitati-arad in 20 Jun, 2013 | Parerea ta

IMG_2986Aproximativ 50 de locuitori din Nădlac au participat, joi, la un protest pe DN 7, în centrul oraşului, îngreunând traficul rutier, nemulţumirile lor fiind legate de construcţia primului tronson al autostrăzii Nădlac-Arad, al cărei traseu le blochează accesul la terenurile agricole.

Protestul a avut loc în centrul oraşului Nădlac, participanţii plecând din piaţa agro-alimentară spre DN 7, unde au traversat continuu o trecere de pietoni, îngreunând circulaţia rutieră, iar la faţa locului au ajuns echipaje ale Poliţiei.

Până la intervenţia Poliţiei, coloanele de maşini au fost mari, însă traficul s-a desfăşurat cu dificultate şi în prezenţa poliţiştilor, pentru că în momentul în care oamenilor li se permitea să traverseze, aceştia se plimbau încet, până când se formau alte coloane pe cele două sensuri de circulaţie.

Jaroslav Balint, unul dintre liderii protestatarilor, a declarat că acţiunea a fost spontană, participanţii aflându-se în piaţă şi luând decizia să aducă în atenţia publică problema accesului agricultorilor locali la terenurile pe care le deţin de cealaltă parte a primului tronson din autostrada Nădlac-Arad, aflat în construcţie.

“Este un protest paşnic, prin care încercăm să atragem atenţia asupra nevoii unui pasaj peste autostradă, care să ne permită accesul la terenurile pe care le deţinem, care sunt cele mai fertile din zonă. Această autostradă va fi o frontieră, deşi Nădlac este 80 la sută oraş agricol”, a declarat Balint.

El spune că există o singură traversare, însă neutilizabilă de către utilajele agricole, pentru că are o înclinaţie foarte mare, iar vehiculele grele nu pot urca pe ea, astfel că agricultorii vor fi nevoiţi să facă un ocol cuprins între 18 şi 25 de kilometri, în funcţie de poziţia parcelelor deţinute.

Agricultorii spun că în acest an au reuşit să-şi lucreze terenurile, pentru că autostrada nu este finalizată şi au putut să o traverseze. Localnicii afirmă că autostrada le va izola aproximativ 7.000 de hectare de terenuri din cele 12.600 pe care le au.

Conform protestatarilor, în Ungaria, pe o distanţă de 25 de kilometri din autostrada Coridorului IV Pan-European există şase traversări pentru agricultori, în timp ce pe tronsonul cuprins între frontieră (Nădlac) şi Pecica, de 20 de kilometri, există prevăzută o singură traversare.

Protestul a durat o oră şi a fost supravegheat de jandarmi.

sursa: Mediafax

CITITI SI: Protest la Nădlac. Agricultura locală a fost înmormântată

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare