Ziarul electronic al arădenilor

Protest la Spitalul Județean față de cum sunt tratați copiii

Aproximativ 30 de părinţi s-au adunat, marţi după-amiază, în faţa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad în semn de protest faţă de cum au fost trataţi copiii lor internaţi, acţiunea având loc la îndemnul lansat pe Facebook de o tânără care şi-a prezentat experienţa de zilele trecute.

Cei aproximativ 30 de părinţi s-au adunat pe un trotuar din faţa SCJU Arad la ora 17.30 şi au stat de vobă cu jurnaliştii, povestindu-le experienţele neplăcute pe care le-au avut în acest spital la care au ajuns cu copiii.

Participanţii au spus că este o formă de protest faţă de ”atidudinea nepăsătoare” a cadrelor medicale şi faţă de condiţii, mai ales cele din Secţia de Boli Infecţioase Copii.

Acţiunea a avut loc după ce Cristina Rusu, mamă a unei fete de patru ani şi jumătate, a povestit într-o scrisoare deschisă experienţa de la această secţie unde a ajuns la finele săptămânii trecute.

După aproximativ 30 de minute, în rândul participanţilor a coborât directorul interimar al SCJU Arad, Corina Crişan. Aceasta a încercat să evite presa, dorind doar să invite la discuţii părinţii.

În cele din urmă, a acceptat să ofere o declaraţie scurtă, în care arată că s-a început o anchetă internă: „S-a demarat o anchetă privind atitudinea personalului medical. Vrem să ştim ce deficienţe au existat, chiar şi în privinţa comunicării cu părinţii şi pacienţii în general”.

Părinţii au urcat într-o sală de şedinţe a spitalului pentru a discuta cu managerii despre problemele pe care le-au întâmpinat.

Conducerea Consiliului Judeţean Arad, care are în subordine spitalul, a cerut efectuarea unei anchete şi tragerea la răspundere a angajaţilor.

sursa: news.ro

CITITI SI: Anchetă la Secţia Boli Infecţioase Copii

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.