Protest cu măști și cagule, în fața Prefecturii Arad

Publicat de actualitati-arad in 28 Feb, 2013 | Parerea ta

IMG_3979GALERIE FOTO Aproximativ 50 de sindicalişti din Poşta Română, purtând cagule şi măşti pe feţe, au protestat, joi, în fața Prefecturii Arad, cerând plata drepturilor salariale aşa cum au fost negociate, acordarea zilelor libere cuvenite şi demiterea conducerii.

Protestatarii au spus că sunt îngrijorați față de „prezentul, dar mai ales de viitorul locurilor de muncă“.

La acțiunea de joi, participanţii la protest au spus că poartă cagule și măști pe față în semn de protest faţă de acţiunile de „intimidare şi prigoană „de după mitingul din 12 februarie din Bucureşti. Protestatarii au spus că după acel miting  a început o campanie „de prigonire“ şi acţiuni de intimidare în unele judeţe.

Jandarmii le-au cerut protestatarilor din fața Prefecturii Arad să-și dea jos măștile, deoarece la manifestările publice nu este permisă participarea cu fețele acoperite. În caz contrar, participanții la proteste riscă amenzi. Protestatarii au continuat să poarte măștile, dar puse deasupra capului și nu pe fețe.

„Un agent poştal are un salar de 600 de lei. Nu se poate trăi cu aceşti bani, dar şi aşa vor să ne mai taie din el cu zile libere neplătite şi să ne mai ia din bonurile de masă. Asta deşi toate produsele şi serviciile sunt mai scumpe. Oamenii noştri cumpără rechizite din librării, cum pot. Oficiile arată jalnic, cu pereţi murdari, cu mucegai, ceea ce ne expune în permanenţă la boli profesionale”, a declarat preşedintele filialei locale a Sindicatului Lucrătorilor  Poştali din România, Ilie Tripa.

Unul dintre protestatari a afirmat că în Arad vor fi desfiinţate câteva oficii poştale, ceea ce va afecta şi populaţia, iar oficiile care vor rămâne vor fi supraaglomerate, în condiţiile în care volumul de muncă este şi acum foarte mare.

Printre revendicările sindicaliştilor din Poşta Română se mai numără „încetarea prigoanei de tip bolşevic declanşată de actuala conducere a Companiei Naţionale Poşta Română împotriva tuturor salariaţilor care nu au fost prezenţi la serviciu în 12 februarie“ şi obligarea de către statul român a directorului general şi a directorilor executivi să crească, prin politica lor managerială, veniturile CNPR cu 8-10 la sută în 2013 faţă de 2012, cu prime trimestriale de creşte de doi-trei la sută şi demiterea lor în cazul în care nu ating aceste obiective.

Totodată, protestatarii au solicitat plata tuturor drepturilor salariale, precum şi a cadourilor în bani aşa cum au fost negociate şi asumate de CNPR, acordarea în următoarele două luni a zilelor libere corespunzătoare orelor suplimentare lucrate în 2011 şi 2012, neplătite şi nerecuperate până în prezent, precum şi acordarea zilelor libere cuvenite celor care nu şi-au putut efectua concediile de odihnă în 2011, programarea în cursul acestui an a concediilor neefectuate în 2012, precum şi a concediilor de odihnă aferente acestui an.

De asemenea, sindicaliştii din Poștă au cerut aplicarea Contractului colectiv de muncă pentru perioada 2008-2018 în spiritul şi litera acestuia, precum şi discutarea cu partenerii sociali a intenţiilor Direcţiei Operaţional de destructurale a reţelei poştale din mediul rural şi urban.

În opinia sindicaliştilor, o asemenea decizie va pune pe drumuri zilnic sute de mii de pensionari şi alţi clienţi ai poştei din mediul rural şi din cartierele urbane mărginaşe.

Reprezentanţii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) susţin că nu sunt de acord cu privatizarea CNPR înainte de privatizarea a cel puţin un sfert din companiile poştale din Europa, pentru ca Poşta Română să poată să înveţe din greşelile altora şi să nu fie „cobai“ sau „poligon de experienţă“.

AICI FOTO DE LA PROTEST

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare