Propunere: Persoanele condamnate penal definitiv să nu poată candida la prezidențiale și parlamentare

Publicat de actualitati-arad in 16 May, 2017 | 1 Commentariu

Senatorul PNL Alina Gorghiu a depus două inițiative legislative care vizează imposibilitatea depunerii candidaturii pentru alegerile prezidențiale și parlamentare de către persoanele care au suferit condamnări penale definitive.

„În virtutea jurisprudenței Curții Constituționale cu privire la integritatea funcției publice, am înregistrat două inițiative legislative pentru reglementarea condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească posibilii candidați la alegerile prezidențiale și parlamentare.

În mod concret, soluția legislativă propusă vizează imposibilitatea depunerii candidaturii pentru alegerile prezidențiale și parlamentare de către persoanele care au suferit condamnări penale definitive“, se arată într-un comunicat de presă remis de Gorghiu.

Potrivit sursei citate, inițiativele au rolul de a menține, respectiv de a spori, rigorile de integritate de care trebuie să se bucure aceste demnități alese, implicit încrederea în instituții publice esențiale în statul român.

Share Button

comentarii

1 comment

  1. esop says:

    In sfirsit un lucru normal.Cum sa mai speri intr-o tara cit de cit normala daca Parlamentul si Guvernul ar urma sa fie locul de odihna al infractorilor de toate culorile?!

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Din tara

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare