Promovarea turismului arădean. Drumeţie de noapte, cu lună plină şi stele căzătoare

Publicat de actualitati-arad in 31 May, 2017 | Parerea ta

Consiliul Judeţean, împreună cu Asociaţia „Hoinarii Zărandului” şi cu serviciul Salvamont Salvaspeo, promovează turismul montagnard printr-o propunere inedită: drumeţie pe timp de noapte.

Traseul, în lungime de 45 de kilometri, parcurge circuitul „Sălaşelor Ţărăneşti”, de la cabana Moţeşti (Văsoaia) la refugiul Strănaşa.

Drumeţia va avea loc în perioada 4-6 august a acestui an, circuitul propus fiind cel de-al doilea ca lungime din Munţii Zărandului.

„Dorim să lansăm o provocare tuturor montagnarzilor şi iubitorilor de mişcare, pe un traseu proaspăt trasat şi amenajat. Am organizat evenimentul la începutul lunii august, pe timp de noapte, deoarece în perioada respectivă este lună plină şi sezonul perseidelor, adică al stelelor căzătoare. Ne aşteptăm la o participare consistentă, cu invitaţi nu doar din judeţul nostru, ci şi din alte judeţe, din Ungaria, posibil şi din Serbia”, a afirmat Nagy Arpad, preşedintele Asociaţiei „Hoinarii Zărandului”.

„Pentru revitalizarea turismului arădean ne propunem cât mai multe acţiuni de acest gen, pe diferite paliere turistice. Turismul montan, bazat pe drumeţie sau pe cicloturism, reprezintă o componentă importantă a strategiei noastre în acest domeniu”, a precizat Andrei Ando, directorul Direcţiei de Comunicare şi Strategii, în componenţa căreia se află şi Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare