„Promovăm arta, nu cearta“. Pencil Nex – Noul fenomen al artei din România

Publicat de actualitati-arad in 31 Oct, 2013 | Parerea ta

Te iau de la munca - by Jean C. Ciuntu zis Doru. logoUn grup de tineri artiști români au reușit să lanseze o adevărată revoluție a artei în mediul online, prin abordarea lor plină de entuziasm și prospețime, în ceea ce privește modul în care comunică cu publicul iubitor de artă și nu numai și prin felul  în care reușesc să aducă arta mai aproape de om și omul mai aproape de artist.

După cum se descriu chiar ei, pe pagina lor de Facebook  – Pencil Nex (http://facebook.com/PencilNex): „Promovăm ARTA, nu cearta! Ne place să ne prezentăm ca fiind un grup de tineri artiști grafici care pun simpatie pe hârtie! Asta facem, asta spunem, iar rezultatele noastre se măsoară în simpatia pe care voi o oferiți portretelor și desenelor noastre! Suntem entuziaști, creativi și plini de energie! Dă-ne o șansă să-ți arătăm cum vei arăta pe hârtie! Promovăm ARTA, nu cearta, realizând portrete, “cartoonizări”, logo-uri, desene animate și povești pe benzi desenate (Comic Strips)!”.

Sloganul lor este unul foarte simplu și onest, care a început să prindă în rândul internauților români, cei de la Pencil Nex declarând mereu „Punem simpatie pe hârtie! Promovăm ARTA, nu cearta!“, acest lucru aducându-le o creștere considrabilă în numărul de fani și aprecieri pe Facebook.

Echipa Pencil Nex este formată din patru tineri artiști români talentați și doi manageri, fiecare dintre ei având propria lor sferă de activitate.

Diana Adina Nine este o tânără studentă la Arhitectură Peisagistică, ea realizând portrete, alături de Alexandru-Cezar Vrânceanu, iar Jean Constantin Ciuntu este cel care realizează graphic design-ul, creând diferite benzi desenate, transformă o persoană reală în desen animat (cartoonizare) și Martin Duma-Menghireș este specializat pe logo design și pe crearea unor prezentări de peisaje sau de amenajări exterioare, fiind masterand la Peisagistică, la Universitatea TU, din Viena.

Întreaga echipă este coordonată de către cei doi manageri, Cristina Borbely și Vlad Teodorescu Bîrlă, amândoi fiind pasionați de artă și specializați în comunicare și marketing, reușind să reunească un grup format din acești tineri artiști români care sunt printre cei mai talentați din țară la ora actuală.

„Suntem din ce în ce mai mulți pe Facebook, suntem din ce în ce mai mulți tineri în România care își doresc să promoveze artiștii independenți! Ne bucură foarte mult că proiectul nostru prinde aripi, iar la mai puțin de trei săptămâni de la lansare avem peste 1.000 de fani și prieteni care susțin acest demers în mediul online românesc! Creștem! Creștem pe zi ce trece și lumea devine tot mai receptivă la modul nostru de a promova arta, iar comenzile pentru portrete sau cartoonizări, pot spune că au început și ele să se țină lanț, mai ales că este un cadou ideal pentru orice ocazie, fie ea nuntă, botez, zi de nastere, ca să nu mai vorbesc de reacția pe care o pot avea cei dragi când primesc un astfel de cadou, chiar de Crăciun”, a declarat Vlad Teodorescu Bîrlă, Co-Manager la Pencil Nex.

Operele lor nu au trecut neobservate de presă, de canalele TV din România și de persoanele publice autohtone, cum ar fi Mihai Bendeac, care și-a pus pe profilul lui de Facebook, un portret pe fundal, realizat de către cei de la Pencil Nex. Printre alte pagini de Facebook care au promovat diverse creații realizate de tinerii artiști, se număra pagina Organizației „Mai Mult Verde“ și „Uniți Salvăm România“.

Întrebată despre scopul proiectului și despre modul în care cineva poate intra în contact cu ei, Cristina Borbely, Co-Manager la Pencil Nex, ne-a spus că își dorește formarea unui spațiu, virtual și real, în care toți iubitorii de artă și artiștii se pot întâlni și schimba păreri sau pentru a achiziționa creații artistice: „Ne dorim ca Pencil Nex să însemne viitorul în ceea ce privește arta independentă din România și de aceea am reușit să închegăm un nucleu de artiști români care își doresc să lucreze direct pentru iubitorul de artă cu care să poată intra în contact. Modul prin care pot intra oamenii în legatură cu noi este foarte simplu și accesibil, iar noi suntem foarte prompți în a răspunde oricărei comenzi, sugestie, întrebare sau propunere și ne puteți găsi pe Facebook la http://facebook.com/PencilNex și pe Twitter la http://twitter.com/PencilNex, iar adresa noastră de e-mail este Pencil.Nex@gmail.com.”, a explicat Cristina Borbely.

Până pe 15 noiembrie, Pencil Nex are în desfășurare un concurs pe Facebook (click pe link aici http://on.fb.me/1iwEut7), prin care fanii artiștilor pot câștiga prin tragere la sorți 2 portrete, după fotografii la alegerea lor și o cartoonizare digitală, în funcție de poza pe care o va alege câștigătorul.

Având toată simpatia publicului din țară, membrii echipei Pencil Nex se pot considera o certitudine pentru viitor, dar și pentru prezent, iar ținând cont de operele create de ei și promovarea de care beneficiază creațiile lor, acești tineri artiști români pot deveni în foarte scurt timp grupul care va revoluționa modul în care este privită, apreciată și achiziționată arta de calitate din România!

Articol scris de Zaharia Irimescu

1376289_551072204967813_475204938_n.jpg Esca FB.jpg RosiaCorecta.jpg 1Morgan Freeman - by Diana Nine. Logo.jpg Andi Moisescu - by Diana Nine. Logo.jpg Joker - by Alex Vranceanu. Logo.jpg Lumea lui Banciu - by Jean C. Ciunti zis Doru. Logo.jpg Te iau de la munca - by Jean C. Ciuntu zis Doru. logo.jpg

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare