Promisiune: Aradul nu va rămâne înzăpezit

Publicat de actualitati-arad in 21 Nov, 2013 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFirma care va acționa, în cursul iernii, pentru deszăpezirea străzilor din municipiul Arad, a anunțat că este pregătită să intervină, fiind asigurate deja stocurile de material antiderapant și utilajele pentru intervenții.

Prin intermediul unui comunicat de presă, SC Polaris M Holding SRL anunță că este pregătită să întâmpine iarna.

„În acest sens, încă din data de 15 octombrie 2013, societatea noastră a constituit comandamentul de iarnă și a elaborat planul de intervenție al activităţii de deszăpezire, fiind la momentul finalizării operaţiunilor de achiziţionare de material antiderapant“, au informat reprezentanții firmei.

Aceștia au mai anunțat că „la nivelul SC Polaris M Holding SRL activează, încă din 15 octombrie, un dispecerat în regim non-stop“.

„Societatea noastră a constituit un stoc de material antiderapant (clorură de sodiu) de 1.800 de tone. Stocul de material antiderapant va fi completat până la nivelul a 2.000 de tone. De asemenea, în stocurile proprii ale societății se află și cantitatea de 60.000 de litri soluție lichidă de clorură de calciu, necesară în lupta cu zăpada (soluţie introdusă acum doi ani de către societatea noastră pentru o mai ridicată protecţie a covorului asfaltic)“, se mai menționează în informarea celor de la Polaris.

Reprezentanții firmei susțin că au pe stoc toate materialele şi utilajele necesare pentru a deszăpezi străzile Aradului, conform contractului încheiat cu Primăria Arad.

„În ceea ce priveşte utilajele pentru intervenție, SC Polaris M Holding dispune de 9 suprastructuri pentru împrăștierea pe căile de circulație a clorurii de sodiu, 6 suprastructuri pentru dispersarea clorurii de calciu, 17 pluguri pentru zăpadă și trei încărcătoare frontale pentru încărcat materialul antiderapant. De asemenea, societatea mai dispune de 24 buloexcavatoare și 5 bobcaturi care vor acţiona, în caz de zăpadă abundentă, pe străzile mai greu accesibile ale orașului“, spun cei de la Polaris.

Pentru transportul și evacuarea zăpezii în caz de ninsori abundente, firma mai poate dispune și de 32 de autocamioane de 16, 24, respectiv 32 de tone.

Intervențiile la deszăpezire vor viza, ca și până acum, în primul rând podurile și drumurile în rampă, căile de acces și străzile principale din cartiere, precum și sensurile giratorii și intersecțiile aglomerate ale oraşului.

„Societatea noastră reaminteşte locuitorilor oraşului faptul că, potrivit prevederilor din contractul de concesiune privind deszăpezirea municipiului, priorităţile în cazul în care iarna îşi va intra în drepturi în municipiu sunt: nivelul zero – podurile, nivelul întîi – intrările în oraş şi nivelul doi – străzile, de la principalele artere de circulaţie până la străzile secundare prevăzute în contract. SC Polaris M Holding le garantează arădenilor că pregătirile pentru iarnă au fost încheiate cu succes şi că societatea îi va onora pe deplin obligaţiile stabilite faţă de municipalitate“, au mai menționat reprezentanții SC Polaris M Holding.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare