Proiectul „Casa Verde“, implementat în Tabăra de la Căsoaia

Publicat de actualitati-arad in 05 Jun, 2014 | Parerea ta

Green Hose 3-1În Tabăra de tineret de la Căsoaia va fi construit un Centru de Informare şi Educare în Protecţia Mediului, unde vor fi derulate de activităţi de educaţie ecologică, păstrare şi promovare a obiceiurilor şi tradiţiilor locale comune, specifice comunităţilor din împrejurimile Aradului şi ale oraşului Mako (Ungaria).

În cursul zilei de joi a fost semnat contractul de lucrări pentru construcția Centrului, beneficiarul investitiei fiind Centrul Cultural Judeţean Arad, care a obținut finanțarea acestui proiect, respectiv 509.966 euro, prin programul de Cooperare transfrontalieră România – Ungaria.

Proiectul finanţat se numeşte „Casa verde“ şi presupune construirea unui nou centru administrativ pentru Tabăra Căsoaia, dar şi organizarea, timp de doi ani, a unor cursuri gratuite pe teme de protecţia mediului şi ecologie, de care vor beneficia 2.240 de tineri din România şi Ungaria.

„Implementarea proiectului Green House (Casa Verde) şi în special, realizarea Centrului de Informare şi Educare în Protecţia Mediului în Tabăra de tineret de la Căsoaia aduce o contribuţie importantă la realizarea uneia dintre obiectivele majore ale administratiei arădene, şi anume dezvoltarea şi promovarea sectorului turistic”, a declarat Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad

La Centrul din Căsoaia se vor desfaşura activităţi diverse din domeniul educaţiei ecologice şi protecţia mediului, începând de la cursuri şi conferinţe, până la expoziţii tematice şi ateliere de lucru prin intermediul cărora se vor readuce în atenţia publicului ocupaţiile şi meştesugurile tradiţionale practicate în zona, cu accent pe reafirmarea şi confirmarea caracterului comun al comunităţilor locale din cele două ţari participante la proiect.

Astfel, la Centrul din Căsoaia se vor derula cursuri de educatie ecologică, dar vor fi înfiinţate și trasee pentru drumeţii şi pentru desfaşurarea unor cursuri de tehnici de supravieţuire în natură.

Readucerea în atenţia tineretului din cele două ţări a mesteşugurilor ecologice tradiţionale – olăritul, ţesutul la război, împletitul nuielelor, pictura pe lemn, realizarea de îmbrăcăminte din materiale traditionale – este un alt obiectiv al acestui proiect tranfrontalier.

Centrul de Informare şi Educare în Protecţia Mediului va avea o sală de conferinţe cu o capacitate de 150 locuri, bucătarie, precum şi facilitati de cazare a participanţilor la evenimentele desfăşurate în incinta centrului.

Câştigatorul contractului pentru realizarea lucrărilor a fost desemnat dintre operatorii economici rămaşi în compeţie, în baza preţului cel mai scăzut ofertat, contractul fiind atribuit operatorului SC Amahouse SRL, pentru preţul de 2.089.121, la care se adaugă TVA, în valoare de 501.389 lei.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare