Ziarul electronic al arădenilor

Proiectul „Cărțile care m-au format” continuă la Biblioteca Județeană

În anul 2013, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” din Arad demara proiectul „Cărțile care m-au format”, adresat tuturor acelora pentru care lectura este o componentă evidentă, constantă, uzuală a vieţii, acelora dispuşi, indiferent de profesie, să se destăinuie cu privire la rolul cărţilor în formarea personalităţii lor, în definirea ca oameni.

În cei patru ani, printre invitați s-au numărat actorul Ioan Peter, poeta Ligia Holuță, profesoarele Anca Giura, Anca Demeter sau Rodica Oros, aceștia confirmând că, axiomatic, între oameni şi cărţi există o relaţie indisolubilă şi determinantă: omul creează cărţi, apoi la rândul lor, acestea formează intelectual, sentimental, caracterial, oameni.

Marți, 31 octombrie 2017, de la ora 12.00, va vorbi despre cărțile pe care se fundamentează personalitatea și formarea sa uman – intelectuală, profesoara de Limba și literatura română Adriana Bulc.

Îi vor fi alături elevi de la Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară, școala la care predă invitata proiectului bibliotecii, care vor fi protagoniștii unei discuții despre cartea preferată.

La finalul acestei discuții, oaspeții evenimentului, Valentin Voicilă și Lucia Bibarț, vor citi din scrierile lor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.