Proiecte pentru dezvoltarea navigației pe Mureș

Publicat de actualitati-arad in 16 Aug, 2013 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAŞeful Oficiului de Căpitănie Timişoara lucrează la nişte proiecte de dezvoltare a navigaţiei pe Mureş şi crede că deşi nu este pus la punct niciun proiect cu privire la transportul public pe apă, Aradul o va lua înaintea Timişoarei pentru că municipalitatea este mult mai entuziasmată de această idee.

„La Timişoara mai avem nevoie doar de potcoavă ca să redeschidem transportul public pe apă, iar Aradul mai are nevoie şi de cal pentru asta, dar cred că lucrurile se vor mişca mai repede decât la Timişoara. Reprezentanţii municipalităţii din Arad sunt mult mai deschişi şi cred că Aradul va inaugura înaintea Timişoarei transportul de pasageri pe apă”, a explicat Alexandru Bărboi, șeful Oficiului de Căpitănie Timişoara, citat de pressalert.ro.

Căpitanul Portului Timişoara a scris şi o carte despre Bega şi Banatul de-a lungul istoriei în care este prezentat un proiect ambiţios pentru navigaţia pe Bega chiar de la Făget spre comunele învecinate Timişoarei, plus două legături cu Mureşul, una la Sânmihai şi cealaltă în aval de Făget.

Transformarea Mureșului în râu navigabil, cu porturi de agrement, a fost unul dintre proiectele pe care primarul Aradului Gheorghe Falcă, le-a prezentat, în luna mai, unei delegații formate din academicieni și profesori de la universități din Europa.

În cadrul prezentării, Falcă a vorbit despre transformarea Mureșului în râu navigabil și a amintit de perioada când Mureșul era folosit pentru transportul sării cu plutele.

În proiectul prezentat de primar se regăsesc porturi de agrement, alei pietonale și pasaje care să facă legătura între centrul orașului și râul Mureș.

„Ne interesează ca Mureşul să fie navigabil. E important să vedem Mureşul navigabil. Avem un studiu de idei pentru acest lucru. Un Mureş cu porturi de agrement, în zona podului de cale ferată din Micălaca, în apropierea Cetăţii. E posibilă şi o legătură între Primărie, printr-o zonă pietonală, până la Mureş, cu acces spre Cetatea Aradului“, a explicat Gheorghe Falcă.

CITITI SI: Falcă: „Vrem ca râul Mureș să fie navigabil“

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare