Proiecte cu finanțări externe nerambursabile, în Arad

Publicat de actualitati-arad in 11 Aug, 2015 | Parerea ta

DSC_0555Primăria municipiului Arad are în derulare, în prezent, 10 proiecte cu finanțări externe nerambursabile, în valoare totală de peste 111 milioane de lei

Astfel, sunt în derulare 6 proiecte în cadrul POR Regio 2007-2013, două proiecte finanțate de Fondul de Cooperare Elvețiano-Român, un proiect finanțat prin Instrumentul Financiar pentru Protecție Civilă al UE și unul prin programul Europa pentru Cetățeni.

Investițiile cu fonduri comunitare vizează dezvoltarea durabilă a infrastructurii urbane (realizarea rețelei de piste de biciclete, creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe, reabilitare unități de învățământ).

„Acestea sunt ultimele proiecte din cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, având ca termen de finalizare sfârșitul anului. De asemenea alte fonduri nerambursabile din partea UE sunt dedicate îmbunătățirii capacităților de protecție civilă ale municipiului Arad, respectiv protejării și promovării patrimoniului“, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Arad.

Conform sursei citate, fondurile elvețiene sunt destinate investițiilor în tehnologii „verzi“: iluminat public ecologic, transformarea punctului termic Aradul Nou și reabilitarea rețelei de transport și distribuție a energiei termice din zonă.

Vezi AICI proiectele

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare