Ziarul electronic al arădenilor

Proiecte aprobate în ședința Consiliului Județean Arad

Consilierii judeţeni s-au întrunit, vineri, 31 martie, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Arad.

Ordinea de zi a cuprins 24 de  proiecte de hotărâre care au vizat, printre altele, aprobarea metodologiilor de atribuire  a contractelor de finanţare nerambursabilă pentru activităţile non profit de interes general aferente anului în curs. Consiliul Judeţean, prin Centrul Cultural Judeţean pune la dispoziţia organizaţiilor nonguvernamentale 800.000 de lei finanţări nerambursabile destinate activităţilor non profit de interes general pentru anul în curs.

Un alt proiect de hotărâre a vizat aprobarea documentaţiilor tehnico-economice  pentru realizarea investiţiei „Lucrări de reabilitare/modernizare a imobilului situat în municipiul Arad, Calea Aurel Vlaicu nr. 56 – 76“. Imobilul în cauză face parte din patrimoniul public al Judeţului Arad, urmând a se  reabilita şi amenaja pentru activitatea proprie a Consiliului Judeţean Arad-arhiva proprie şi pentru Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Arad.

În cadrul documentaţiei s-au prevăzut atât lucrări de consolidare, modernizare şi reabilitare cât şi dotările necesare desfăşurării activităţii.

Un alt proiect de hotărâre a vizat aprobarea documentaţiilor tehnico – economice şi a indicatorilor tehnico – economici actualizaţi pentru investiţia „Modernizare DJ 709 km 0+800…30+700 Arad – Pîncota şi Reabilitare DJ 792C km 0+000…21+000 şi 26+000…36+300 Buteni – Pîncota”.

„Acest drum este de importanţă majoră pentru judeţul Arad, vorbim despre  o axă care traversează județul și care va deservi câteva zeci de mii de cetățeni”, a precizat Iustin Cionca, preşedintele CJ Arad.

De asemenea, în şedinţa de astăzi a fost adoptat bugetul Aeroportului Internaţional Arad, organigrama Centrului Cultural Judeţean Arad şi închirierea unor spaţii în incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

Un punct distinct pe ordinea de zi l-a reprezentat acordarea unui mandat special reprezentanţilor judeţului Arad în AGA Apă Canal, acest punct de pe ordinea de zi suscitând discuţii cu privire la remunerarea directorului general al companiei.

Precizăm că aceasta se realizează în condiţiile legii şi, în conformitate cu OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a intreprinderilor publice, nu depinde sub nicio formă de conducerea Consiliului Judeţean Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Judeţean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *